Ексклюзиви
вівторок, 03 грудня 2019 13:28

"Кримський архів" виявився гучнішим за "Панамський"

"Кримський архів" виявився гучнішим за "Панамський"
На фото діти з Криму, які приймають участь в одному з російських військових навчань. Фото: Соцмережі

На Керченській переправі досі працюють компанії, які перевозили російські війська під час анексії Криму.

Всі ці роки вони могли порушувати санкції, що наклав Євросоюз, йдеться в матеріалах розслідування і антикорупційного проєкту "Муніципальний сканер". Масштабне розслідування, яке тривало майже два роки, отримало назву "Кримський архів".

Компанії порушники входять у велику транспортну групу "АнРуссТранс", яку контролюють колишній заступник міністра шляхів сполучення Росії Олександр Анненков і його сім'я.

"Компанія "ТИС-Крым", що перевозила російських військових – так званих "зелених чоловічків" – до Криму, зареєструвалася в російському реєстрі у 2015 році. Її засновником була київська фірма "Техінвестсервіс", та в свою чергу через кілька кіпрських компаній належить Анненкову. У 2017 році серед засновників з'явилася кіпрська компанія Avimalink Enterprises LTD, яку теж контролює Анненков. Брюссель після анексії Криму Росією в 2014 році заборонив європейським компаніям інвестувати в транспортну сферу півострова", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина учасника "Кварталу 95" має бізнес в Криму

В грудні 2018-го року Анненков вивів іноземні свої іноземні підприємства із засновників, компанію "ТИС-Крым" переписав на себе.

Із "Севастопольським морським банком" і декількома компаніями, які займалися зберіганням і продавали нафтогазові продукти він зробив теж саме.

Пароми, що ходять протокою досі належать йому завдяки кіпрським компаніям.

При тому, що санкції забороняють європейським компаніям інвестувати або розвивати ці сектори економіки в включеному Криму.

"Настоящее время" звернулося за коментарем до Анненкова і в групу компаній "АнРуссТранс", але запит залишився без відповіді. Після того, як редакція звернулася в компанію, інформація про "ТИС-Крым" зникла з офіційного сайту групи. Влада Кіпру та ЄС по суті на запит видання про можливе порушення санкцій не відповіли", - йдеться у розслідуванні.

"Настоящее время" і антикорупційний проект "Муніципальний сканер" понад півтора року. Журналісти виявили сотні європейських, американських, російських та українських компаній, які порушують міжнародні санкції щодо Криму.

Компанія Apple на девайсах, які продаються в Росії, позначає анексований Крим як частину території РФ.

Похибки допустили в додатку "Погода". При цьому російські депутати вихваляються тим, що компанія свідомо пішла на цей крок і обіцяють надалі контролювати це.

Зараз ви читаєте новину «"Кримський архів" виявився гучнішим за "Панамський"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути