Ексклюзиви
понеділок, 21 березня 2022 12:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Кримських підлітків планують кинути на війну в Україні - розвідка

Кримських підлітків планують кинути на війну в Україні - розвідка
facebook.com/prok.arkrym Крим: дітей з "Юнармії" російські окупанти хочуть кинути на поле бою війни в Україні

Підлітків з "юнармії" окупованого Криму можуть кинути на поле бою повномасштабної війни, яку розв'язав Путін в Україні.

"Юнармія" може виявитися не просто медійно-пропагандистською історією, інструментом для промивання мізків кримським дітям і фотографуванням малюків у військовій формі для "побєдобєсія". Дітей, які були за роки окупації Криму залучені до руху "юнармія", можуть кинути на цілком реальне, а не пропагандистське поле бою", - ідеться в дописі Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Через брак живої сили для поповнення лав окупаційної армії керівництво кремля, імовірно, розглядає можливість залучення до участі у війні проти України неповнолітніх громадян РФ, повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Міністр оборони РФ підписав відповідний наказ "Про організацію залучення членів військово-патріотичного громадського руху "юнармія" до проведення спеціальної операції на території України", стверджує розвідка.

В наказі йдеться про підготовку потенційного людського резерву з дітей 17-18 років для залучення до війни у складі окупаційної армії. Найвище воєнне керівництво РФ має надати пропозиції щодо підготування особового складу в найкоротші терміни. Контроль за виконанням наказу покладений на начальника головного військово-політичного управління збройних сил РФ.

Якщо ця інформація є правдою, до війни можуть залучити близько 1800 дітей 17-18 років із тимчасово окупованого Кримського півострова, які належать до руху "юнармія".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Шойгу готуються задіяти у війні проти України неповнолітніх: документ

"Юнармія" - російська дитячо-юнацька мілітарна організація при міністерстві оборони РФ, інтегрована в навчальний процес закладів освіти. Вирізняється радикальною пропагандистською роботою серед російської молоді. Членами організації стають діти з восьми років.

Саме в тимчасово окупованому Севастополі РФ залучила найвищий відсоток учасників руху "юнармія" 17-18 років. Найімовірніше, що в разі виконання цього бездумного наказу російських посадовців саме український Севастополь зазнає найболючіших втрат.

В січні стало відомо,що в тимчасово окупованому Криму близько 29 тисяч дітей незаконно задіяні у російській воєнізованій організації "юнармія". Військові примушують їх до "участі в героїко-патріотичних та освітніх заходах, особлива увага яких спрямована на збереження пам'яті про подвиги та бойові традиції старших поколінь, пам'ятних подій і дат в історії Росії, Чорноморського флоту та Південного військового округу".

Зараз ви читаєте новину «Кримських підлітків планують кинути на війну в Україні - розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути