субота, 08 жовтня 2016 11:02

"Кримські вина" роблять з одеського винограду - винороб

"Кримські вина" роблять з одеського винограду - винороб
фото: allkrim.com

Кримські вина не мають нічого спільного з Кримом. Виноматеріал для виготовлення напою завжди закуповували в Одесі або в інших країнах.

Про це розповів генеральний директор концерну "Массандра" в Україні Генріх Мікаелян в ефірі радіо "Крим.Реаліі".

"За великим рахунком, усі кримські вина тільки називаються так. Виноматеріал завжди був молдавський, одеський, чилійський, грузинський - але не кримський. Виноградників було мало, вони старі. Тільки "Массандра" вирощувала свої виноградники і виготовляла виноматеріал", - розповів Мікаелян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Масандра" виставила на продаж 13 тисяч пляшок колекційних вин

Напередодні гендиректор "націоналізованого" підприємства "Массандра" Яніна Павленко виступила з заявою, що в цьому році підприємство закладе на півострові близько 12 найменувань вина, "серед яких і ті, що не закладалися вже більше як 100 років". Зокрема і найтитулованішого вина - "Мускату білого Червоного каменя".

На початку 2016 року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Павленко. Причиною стала відкрита пляшка вина Херес-де-ла-Фронтера врожаю 1775 року, вартість якої оцінюють у $ 100 тис.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі з'явилося відео, на якому Депардьє п'є вкрадене українське вино

Цю колекційну пляшку відкрили торік, під час відвідування анексованого Криму колишнім прем'єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі, якого запросив президент Росії Володимир Путін.

Зараз ви читаєте новину «"Кримські вина" роблять з одеського винограду - винороб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути