середа, 12 травня 2021 01:25

Крим. Затримали господаря будинку, де окупанти вбили людину

Крим. Затримали господаря будинку, де окупанти вбили людину
У Криму силовики вбили людину під час обшуку будинку. Фото: Крымская солидарность

У Криму, в мікрорайоні Дубки під Сімферополем, затримали Сейдамета Гафарова - власника будинку, в якому під час обшуку був убитий громадянин Узбекистану Набі (Аюб) Рахімов.

"Сьогодні, 11 травня, в будинку родини Гафарових було проведено обшук за постановою слідчого, і пов'язаний він був з невідкладними слідчими діями ... За словами адвоката, причиною обшуку було те, що "якийсь Рахімов скоїв злочин, передбачений статтею 317 КК РФ ( посягання на життя співробітника правоохоронного органу), і він проживав у господаря будинку Сейдамета Гафарова в його будинку, що будується", - повідомила адвокат Ліля Гемеджі на відео, опублікованому "Кримською солідарністю" в Фейсбуці.

Гафарова підозрюють в тому, що він "міг приховувати речі, предмети і документи, які мали відношення до кримінальної справи, про яку йдеться в постанові". Водночас у ході обшуку нічого вилучено не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму під час обшуків вбили людину

Слідчі заходи почалися о 6 ранку. Люди чули звуки, схожі на удари і постріли. У будинок нікого не впускали. Силовики стверджують, що Рахімов чинив опір силовикам, і його вбили.

За інформацією "Кримської солідарності", обшук у Дубках під Сімферополем, де Аюб Рахімов винаймав помешкання у свого роботодавця Гафарова, проходив паралельно обшуку в с. Завітне Совєтського району, де проживає сім'я Рахімова. Його дружину Сахібу Бурханову відразу після обшуку відвезли у відділок з питань міграції ВМВС Росії по Соваєтському району разом з 15-річним сином Так'юддіном Рахімовим, який зголосився поїхати з нею. На жінку склали протокол за порушення режиму перебування і проживання в Російській Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Крим. Затримали господаря будинку, де окупанти вбили людину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути