Ексклюзиви
середа, 18 січня 2023 08:30

Крим охопила антиукраїнська істерія – Чубаров

Крим охопила антиукраїнська істерія – Чубаров
Окупанти Криму нагнітають антиукраїнську істерію. Фото: ukrinform.ua

Окупаційна адміністрація в Криму заборонила майже все українське, навіть пісні.

На півострові немає незалежних ЗМІ, а підконтрольні окупантам медіа нагнітають антиукраїнську істерію, розповів голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров в інтерв'ю 24 Каналу.

За його словами, громадяни України приховують свої українські паспорти від окупаційної адміністрації, однак використовують їх, щоб покинути Крим та уникнути мобілізації в російську армію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти риють окопи навколо аеродрому "Бельбек": відео

"З літа 2022 року, коли ЗСУ здійснювали успішні прориви, багато кримчан, які до цього не приділяли уваги оновленню українських документів, почали цим займатись. Українські консульства в інших країнах переповнені відповідними зверненнями. В деяких черги вже на пів року, майже на рік вперед", – сказав Чубаров.

Україна з військової точки зору має всі шанси деокупувати тимчасово захоплений росіянами Крим. Для цього Києву потрібна допомога Заходу, заявив майор армії Сполучених Штатів Америки у відставці Джон Спенсер.

Україні вже вдалося підірвати Кримський міст. Тепер ЗСУ мають перерізати шляхи постачання на півночі та на заході. Так РФ не зможе забезпечувати свої військові частини на півострові. Чорноморському флоту доведеться залишити Севастополь та евакуюватися.



Зараз ви читаєте новину «Крим охопила антиукраїнська істерія – Чубаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути