четвер, 20 вересня 2018 18:29

"Крим для Путіна - це можливість контролювати" - історик

"Крим для Путіна - це можливість контролювати" - історик
Крим для Володимира Путіна - шлях до контролю усього Причорномор'я. Фото: Вісник

Крим для Володимира Путіна – це найкраща можливість контролювати усе Причорномор'я.

Входить до його стратегічних планів, розповів Gazeta.ua розповів Богдан Короленко, історик, начальник відділу аналізу регіональних особливостей та політики національних меншин Українського інституту національної пам'яті.

"Крим для Путіна – це можливість контролювати північне Причорномор'я та усе Чорне море. Анексія Криму вже поставила під питання існування повноцінного військово-морського флоту України. До того ж, перед президентськими виборами потребував невеличку "победоносну" війну, аби відволікти увагу виборців від економічного занепаду та зубожіння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Деокупація Криму: змінять Конституцію

Меджліс кримськотатарського народу не погодився співпрацювати з окупантами. Росіяни спочатку думали переманити його очільників на свою сторону й так виправдовуватися перед світом. Мовляв, анексію підтримав корінний народ на півострові, ми відновили історичну справедливість. Більше того, кримські татари стали найбільшими патріотами України в Криму. З самого початку незалежності влада побоювалася міфічного кримськотатарського сепаратизму. Ці побоювання підігрівали російські пропагандисти. У результаті не звернули увагу на головну небезпеку – проросійські настрої на півострові", - сказав Короленко.

Раніше історик розповів, що окупацію Криму в Росії готували з 2012 року й обговорювали її при українських представниках на офіційних зустрічах.

Зараз ви читаєте новину «"Крим для Путіна - це можливість контролювати" - історик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути