неділя, 28 липня 2019 10:51

Кремль готує підлий план по Чорному морю

Кремль готує підлий план по Чорному морю
Росія готується до перетворення Чорного моря в зону власного тотального контролю. Фото - YouTube

Росія готується до перетворення Чорного моря в зону власного тотального контролю.

Якщо накласти карту встановлення Росією заборонених зон на карту проходження підводних газопроводів "Блакитний потік" і "Турецький потік", то в значній мірі вони збігаються. Про це повідомляє президент Центру глобальних досліджень "Стратегія XXI" Михайло Гончар у Facebook.

"Це означає, що Росія готується до перетворення Чорного моря в час "Ч" в зону власного тотального контролю під приводом нейтралізації загроз стратегічно важливої для РФ і Туреччини енергетичної інфраструктури", - пояснив Гончар.

Він також заявив, що це не нова задумка. РФ йде до такого плану системно і послідовно, поєднуючи військову та енергетичну стратегію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія застосовує лазери в Азовському морі

"Ось стаття 20-річної давності з "незалежного військового огляду" з промовистою назвою "Флот на сторожі "Блакитного потоку". Серед іншого мова йде про те, що "Росію видавлюють зі Світового океану", "американські ВМС все більш наполегливо освоюють Чорноморський театр військових дій", "забезпечити безпеку цієї зовнішньої морської паливної артерії може тільки Чорноморський флот РФ", - написав президент Центру.

За його словами, це було 20 років тому, а зараз Росія дає знати США і НАТО, що і вона може їх видавлювати. Зокрема, з Чорного моря, яке вважає своїм.

У зв'язку з агресією Росії з 2014 року українські порти на Азовському морі недоотримали майже 6 млрд грн доходу.

Зараз ви читаєте новину «Кремль готує підлий план по Чорному морю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути