понеділок, 22 липня 2019 18:23

Агресія Росії: скільки втратили українські порти на Азовському морі

Агресія Росії: скільки втратили українські порти на Азовському морі
Порти втратили майже 6 млрд грн доходу. Фото: Rail.insider

У зв'язку з агресією Росії з 2014 року українські порти на Азовському морі недоотримали майже 6 млрд грн доходу.

"Азовські порти втратили практично половину вантажів, а кількість суднозаходів зменшилася більше ніж удвічі. У підсумку з 2014-го, за нашими підрахунками, порти недоотримали доходу на суму близько 6 млрд грн. І тут не враховано збитки і витрати експортерів, пов'язані з простоєм і переорієнтацією вантажопотоків", - сказав керівник Адміністрації морських портів України Райвіс Вецкаганс в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Вецкаганс вважає, що українські порти на Азові потребують комплексної підтримки на державному і міжнародному рівнях. Завдяки саме такому об'єднанню зусиль 2018 року вдалося зняти блокаду з портів "Маріуполь" і "Бердянськ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Кримському мосту вводять жорсткі обмеження

"Нині ми намагаємося максимально поліпшити ситуацію у портах Азова, допомогти їм залишатися конкурентними. Обсяг інвестицій АМПУ в порти "Маріуполь" і "Бердянськ" за 2018-2020 рр. перевищить 1 млрд грн. На початку липня в "Маріуполь" зайшло перше судно днопоглиблювального флоту підрядника, який виконуватиме роботи з підтримання паспортних глибин у наших портах на Азові. До кінця року ми завершимо реконструкцію причалу №4 у Маріупольському порту. Цей проект реалізується паралельно з будівництвом державною компанією нового зернового термінала. Експлуатація цих об'єктів дасть змогу диверсифікувати номенклатуру вантажів і відкрити нові можливості для бізнесу в цьому регіоні", - заявив він.

Коли Росія не отримує належної відповіді, її дії стають більш агресивними. Росія вичікує та не приймає рішучих дій, повідомив заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зараз ви читаєте новину «Агресія Росії: скільки втратили українські порти на Азовському морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути