вівторок, 28 травня 2019 11:20

Колишньому "регіоналу" за безцінь продали санаторії в Криму

Колишньому "регіоналу" за безцінь продали санаторії в Криму
Царьов "орендував" пансіонати з 2015 року. Фото:images.unian.net

У Криму окупаційна влада півострова продала 2 захоплених пансіонати в Алушті екс-депутату Верховної Ради Олегу Царьову.

Продали пансіонати "Дніпро" і "ХІІТовец", які розташовані у "Професорському куточку" поблизу Алушти, пишуть "Примечания" .

Сума "угоди" - 160,32 млн руб. Це трохи менше $2,49 млн за поточним курсом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Севастополі позривали триколори

Крім будівель, лоти містили рухоме майно - обладнання, офісну техніку, готельний інвентар, товарно-матеріальні цінності та передавальні пристрої. Земля під пансіонатами залишиться у власності міста, новому "власнику" доведеться платити за неї оренду.

На початку квітня окупаційна влада Криму виставила на продаж 4 південнобережних пансіонати. Зокрема, "ХІІТовец" за 60,4 млн рубл. і "Дніпро" - за 99,9 млн руб.

29 квітня на сайті торгів опублікували протоколи про підсумки електронних аукціонів. Із них випливає, що на обидва об'єкти подали по одній заявці від ялтинського ТОВ "Ветеран", яке контролює Царьов.

Згідно з процедурою, якщо до участі в аукціоні допущена лише одна заявка, він визнається недійсним. При цьому договір укладають із цим єдиним заявником за стартовою ціною.

Царьов "орендував" ці пансіонати з 2015-го. За цей час, як він запевняє, вклав у реконструкцію будівель і виплати за зарплатними боргами понад 30 млн руб. (понад 465 тис. грн), розраховуючи на укладання інвестиційної угоди з окупаційною владою. У рамках нього Царьову мало відійти 60% цих санаторіїв в обмін на інвестиції. Але у результаті готелі виставили на торги. Сам Царьов стверджує, що свої зобов'язання за "угодою" виконав повністю.

Міністерство закордонних справ України опротестувало візит голови Держдуми Федеральних зборів Російської Федерації В'ячеслава Володіна до тимчасово окупованого Криму.

Зараз ви читаєте новину «Колишньому "регіоналу" за безцінь продали санаторії в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути