Ексклюзиви
вівторок, 24 жовтня 2023 12:50

Коли знищать Кримський міст: у ВМС пояснили

Коли знищать Кримський міст: у ВМС пояснили
Міст знищать, коли це буде потрібно. Фото: eastnews.ua

Кримський міст неодмінно знищать.

Це відбудеться, коли цього буде вимагати ситуація. Речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук сказав про це в інтерв'ю "Укрінформу".

Він наголосив, що Україна не страждає символізмом. Це допомагає під час ведення бойових дій обмеженим ресурсом.

Окупанти можуть отримати завдання щось "узяти", наприклад, на день народження Володимира Путіна. В українців такого нема.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вичерпали можливість зміцнювати Кримський міст

"Тому цей міст звісно буде зруйнований, але він буде зруйнований тоді, коли цього буде вимагати ситуація. Руйнувати міст, щоб підняти настрій, немає сенсу. Коли треба буде обрізати логістичні хвости Криму і зробити його островом, обов'язково це буде зроблено. Тому чекати слід слушного моменту", - пояснив Плетенчук.

Атаки на території Криму не є чимось символічним. Це вкладається у загальний план звільнення окупованих земель, є елементами однієї великої операції.

"Звісно, у нас дуже часто вимірюють контрнаступ квадратними кілометрами, але це не дуже правильно, тому що будь-які такі операції є багатоскладовими, багатошаровими, там є багато елементів, які мають виконуватися у відповідній послідовності", - додав речник.

Російські загарбники хвилюються через постійні атаки на Кримський міст, всіляко намагаються зберегти цю незаконну конструкцію. Тому ставлять бонові загородження навколо мосту та розраховують на свою протиповітряну оборону.

Однак, потужна зброя може знищити міст. Про це "24 каналу" розповів військовий експерт Роман Світан.

За його словами, безпілотники не здатні завдати суттєвої шкоди конструкціям мосту. Для його знищення потрібно застосовувати далекобійні ракети.

Зараз ви читаєте новину «Коли знищать Кримський міст: у ВМС пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути