Ексклюзиви
пʼятниця, 01 червня 2018 02:55

Кольченка шантажем змушують зректися України

Кольченка шантажем змушують зректися України
Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити Сенцова. Фото: qha.com.ua

Кримчанина Олександра Кольченка, який 31 травня оголосив голодування в російській виправній колонії, змушують прийняти російське громадянство і шантажують батьками, які залишилися в анексованому Криму.

Про це розповіла його мати Лариса Кольченко проекту Крим.Реалії.

"Примушують прийняти російське громадянство. Спочатку розмова починається з того, "як погано в Україні і як добре в Росії", потім починається відкритий шантаж, розповідають про те, що "у тебе батьки в Криму залишилися", що треба б якось прийняти громадянство ... А потім в відкриту хочуть, щоб він підписав паспорт", – розповіла мама Кольченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вимога одна - звільнити Сенцова" - політв'язень Кольченко оголосив голодування

На її думку, розраховують на те, що, коли Олександр Кольченко прийме російське громадянство, і Україна ніяк не зможе вплинути на його звільнення.

Раніше повідомлялося, що незаконно засуджений в Росії за звинуваченням у тероризмі Олександр Кольченко оголосив голодування з вимогою звільнити українського режисера Олега Сенцова.

У травні 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування поки Росія не відпустить всіх утримуваних українців. Він голодує вже 18-й день.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченко затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «Кольченка шантажем змушують зректися України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути