Ексклюзиви
неділя, 23 грудня 2018 17:41

Керченську протоку закрили - назвали причину

Керченську протоку закрили - назвали причину
Прохід через Керченську протоку закрили через негоду. Фото: Україна.ру

У неділю, 23 грудня, прохід суден через Керченську протоку закрили через погодні умови.

Про це повідомив керівник проекту "Майдан Закордонних Справ" Андрій Клименко у Facebook.

За його даними, Керченську протоку закривали через погодні умови для всіх суден 16, 17, 18 і до 16:00 19 грудня, звичайний потік суден відновився з ранку 20 грудня.

"Зранку 23 грудня протоку знову закрили через погодні умови. За час шторму у протоці накопичилося 9 суден (7 - ЄС) напрямком на Маріуполь/Бердянськ. Перші судна з тих, що накопичилися у протоці за цей час (закритого проходу - ред.) на Маріуполь/Бердянськ почали пропускати лише о 17:00 21 грудня - через 2 доби після того, як рух протокою було відкрито, і вже пропущено десятки суден напрямком на російські порти", - повідомив Клименко.

"Станом на 12:00 неділі у дорозі на Маріуполь, в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - 1 судно, очікують дозволу у Керченській протоці - 5 суден призначенням Маріуполь, в тому числі 1 - прапор ЄС", - додав він.

Напрямком до порту Бердянськ на дозвіл у Керченській протоці очікують 4 судна (2 - ЄС), в дорозі, в Егейському, Мармуровому, Чорному морі - 1 судно", - повідомив Клименко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русофобська істерія" - Москва відреагувала на резолюцію ООН щодо Криму

Раніше у ДП "Маріупольський морський торговий порт" заявили, що через огляди, які влаштовують російські прикордонники, у Маріупольський порт не можуть зайти 7 кораблів.

"РФ намагається дестабілізувати ситуацію у регіоні шляхом тотального догляду пароплавів на каналі. На даний момент (станом на 21 грудня - ред.) у Маріупольський порт не можуть зайти 7 суден, а на причалах абсолютно немає роботи", - заявив директор порта Олександр Олейник.

Він додав, що тепер загальна вантажопереробка підприємства становить трохи більше 5 млн тонн, раніше - близько 15 млн тонн на рік.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна і захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом з 24 моряками, 3 з яких зазнали поранень. Затриманих українських моряків доставили до окупованого Росією Криму і заарештували за підозрою у "порушенні російських кордонів".

Зараз ви читаєте новину «Керченську протоку закрили - назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути