середа, 21 листопада 2018 12:15

Керченський міст "поїхав": експерт спрогнозував трагедію

Керченський міст "поїхав": експерт спрогнозував трагедію
Керченський міст вкриється тріщинами через просадку. Це може призвести до трагедії. Фото: Уніан

Нерівномірні просідання Керченського мосту в окупованому Криму можуть призвести до трагедії.

Просідання на 5-9 см - незначні зрушення, але з іншого боку - навіть вони можуть призвести до трагедії. Так прокоментував ситуацію директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко сайту "Сегодня".

"Будь-яка важка споруда з часом просідає. Відомо, що Керченський міст знаходиться в зоні тектонічної активності, тому зрозуміло, що можуть бути просідання - вниз, вгору. З одного боку, 5-9 см на великих довжинах не таке істотне, але ніхто не дасть гарантії, що не з'являться локальні дуже сильні зниження або підвищення, які можуть викликати розрив конструкції. Я сподіваюся, що інженери передбачили режим моніторингу, адже якщо загинуть люди, - це буде трагедія", - говорить Сергієнко.

Він зазначив, що якщо Керченський міст буде просідати рівномірно, спорудження витримає такі зміни. А нерівномірний рух - спричинять появу тріщин, які стануть руйнівними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський міст просідає

"Такі процеси можна спостерігати на початку вулиці Гончара в Києві. Там стоїть велика чорна "сталінка". І можна побачити, як сталевими обручами намагаються врятувати цей будинок, тому що його частина просіла і дала тріщини. На мосту може мати місце така ж ситуація, коли локальне просідання, навіть на 9 см може викликати руйнування, тріщини", - додав він.

Вночі 14 листопада на Керченському мосту сталася чергова аварія. Самоскид компанії "СМУ 84" піднятим кузовом пошкодив 2 труби місцевої ТЕЦ, зсунувши їх до проектної позначки.

Зараз ви читаєте новину «Керченський міст "поїхав": експерт спрогнозував трагедію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути