вівторок, 13 червня 2017 11:23

Казахстан викреслив Крим зі складу України

  Казахстан викреслив Крим зі складу України на фестивалі Astana Art Fest.
Казахстан викреслив Крим зі складу України на фестивалі Astana Art Fest.

Посольство України в Казахстані висловило протест Астані через експозицію на фестивалі Astana Art Fest. На одному з експонатів на карті України був відсутній півострів Крим. Про це інформує посольство на сторінці у Facebook.

"В Астані на бульварі Нуржол в межах фестивалю Astana Art Fest карта України – з ознаками порушення територіальної цілісності держави. Карта Росії – з ознаками порушення державного суверенітету України. Очікуємо від Міністерства закордонних справ Республіки Казахстан пояснення і дій", – йдеться в повідомленні.

Дипломати розмістили знімки, де видно зображення фігури з шаром, у центрі якої є неповний фрагмент карти України без Криму. Один із користувачів під цим дописом розмістив фотографію, в якій інформує, що неточності зафарбували.

Офіційного підтвердження факту, як і реакції МЗС Казахстану, нині немає. 10 червня в Астані за участю президента Росії Володимира Путіна стартувала тримісячна енергетична виставка "Експо-2017", поблизу якої розмістили експозицію зі статуями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Криму пливе напівпорожній круїзний лайнер із Росії

Британське видання Daily Mail назвало Крим частиною території Росії. У новині про підрив бомби часів Другої світової війни біля берегів Севастополя таблоїд вказав, що це "південний захід Росії".

Зараз ви читаєте новину «Казахстан викреслив Крим зі складу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути