субота, 14 липня 2018 09:58

Як анексували Крим

Російські військові заїжджали в Крим з чотирьох напрямків для наступних окупації та анексії півострова.

Автор: krymr
  Анексія Криму: російські військові заїжджали з 4 напрямків
Анексія Криму: російські військові заїжджали з 4 напрямків

Активна підготовка до анексії Криму тривала близько двох місяців, пише "Радіо Свобода".

"Перший - автомобільний шлях Харків - Сімферополь. Вони були переодягнені в цивільне. Приїжджали, в Севастополі отримували зброю і спокійно себе там почували. Другий шлях - висадка військової сили, техніки, людей із великих десантних кораблів Балтійського флоту, Північного флоту, які прибувають до Севастополя. Добиралися також поромом", - сказав прес-секретар волонтерської організації InformNapalm Михайло Макарук.

Це було встановлено за допомогою міжнародної системи пошуку кораблів і відстеження публікацій людей, які переодягалися, фотографувалися на тлі військових кораблів і з військовою технікою, що застосовувалися під час анексії. Ця техніка, зокрема БТР-82У, є тільки у російській армії, зазначив Макарук.

"18-та мотострілецька бригада Північного військового округу добиралася до Криму також на літаках. Цей підрозділ брав участь у блокуванні військових частин ЗСУ. Росія направила до Криму багато силовиків, оскільки "не вистачало кадрових професійних військових. Була загроза того, що велика частина українських військовослужбовців, які були в Криму, могла чинити опір", - пояснює Макарук.

Волонтер також додав, що встановлені кілька підрозділів ЗС Росії, які захоплювали Крим.

"Наша команда вже точно підтвердила участь 31-ї окремої гвардійської десантно-штурмової бригади ВДВ Росії, 45-ї окремої гвардійської бригади навчального призначення, 98-ї гвардійської повітряно-десантної дивізії, 18-ї окремої мотострілкової бригади. А також 10-ї окремої бригади спецпризначення Головного розвідувального управління Росії", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затримала нові судна в Азовському морі

Макарук додав, що InformNapalm співпрацює з Міністерством юстиції України, яке готує низку обвинувальних актів для справ України проти Росії.

Крим ніколи вже не стане таким, яким був до анексії - його економіка знищена.

Перекриття Північно-Кримського каналу згубно вплинуло на сільське господарство, з якого півострів і отримував основний прибуток.

Зараз ви читаєте новину «Як анексували Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути