Ексклюзиви
пʼятниця, 26 жовтня 2018 15:36

До теракту в Криму причетний російський спецназ - Тимчук

До теракту в Криму причетний російський спецназ - Тимчук
Російські спецназівці під Керченським політехнічним коледжем 17 жовтня / стопкадр з відео Керч.ФМ

Студент, якого підозрюють у скоєнні теракту в політехнічному коледжі в окупованій Керчі, міг діяти під керівництвом групи російського спецназу.

За офіційною версією слідчих органів країни-окупанта, від влаштованого Росляковим вибуху і розстрілу загинула 21 особа і 50 отримали поранення. Сам Росляков нібито покінчив життя самогубством, пише у себе на Facebook голова громадського об'єднання "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Паралельно прибула група співробітників керченського відділу ФСБ, яка прийняла спецназ за терористів і вступила з ним у вогневий контакт. Під час нетривалої стрілянини між співробітниками ФСБ і спецназом (ГРУ або Росгвардії) останні відступили до будівлі коледжу, де забарикадувалися в найближчому приміщенні. При цьому співробітники ФСБ продовжували вести вогонь на ураження в напрямку коледжу", - пише Тимчук.

Джерела групи "ІС-Крим" повідомляють, що у будівлі коледжу прогриміло 2 вибухи різної потужності. Більшість загиблих і постраждалих отримали поранення саме з нарізної вогнепальної зброї, а не помпової рушниці, з якої вів вогонь Росляков.

"Організатори теракту на певному етапі зрозуміли, що події розвиваються не за сценарієм, виконавець вийшов з-під контролю і його фізичну ліквідацію необхідно проводити на об'єкті, а не після виходу в умовлене місце. Щоб він не потрапив живим або пораненим у руки ФСБ або МВС. Саме для цього до коледжу і була послана "ліквідаційна команда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський теракт: у Рослякова був спільник

Вище викладене пояснює початковий ступор російської пропаганди, що не отримала на початку чітких інструкцій щодо висвітлення події. Саме цим пояснюється сумбур висловлювань і версії, що мінялися на ходу, на що вже звернули увагу експерти", - пояснює Тимчук.

17 жовтня під час ефіру програми "60 хвилин" російського пропагандистського телеканалу "Росія1" ведучі поговорили із очевидцем нападу на технологічний коледж у Керчі в тимчасово окупованому Криму, студенткою 2 курсу Аліною Керовою. Однак, як з'ясувалося пізніше, насправді студентка з таким ім'ям загинула.

Зараз ви читаєте новину «До теракту в Криму причетний російський спецназ - Тимчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути