пʼятниця, 08 червня 2018 18:43

До Сенцова жодного разу не допустили українського консула

До Сенцова жодного разу не допустили українського консула
За 4 роки незаконного ув'язнення Олега Сенцова до нього жодного разу не допустили українського консула. Фото - Голос Америки

За 4 роки незаконного ув'язнення Олега Сенцова до нього жодного разу не допустили українського консула, попри те, що лише за останній рік українська сторона направила понад 30 офіційних запитів. Про це розповіла речниця МЗС Мар'яна Беца, передає Громадське радіо.

"За 4 роки незаконного ув'язнення Олега Сенцова до нього жодного разу не допустили українського консула. За останній рік до РФ направили понад 30 тільки офіційних запитів щодо допуску українських дипломатів до політв'язня, а було ще багато неофіційних запитів з проханням надати дозвіл. Росія мотивує відмови тим, що Олег Сенцов — щодо Олександра Кольченка ми нещодавно також отримали таку відповідь — нібито має російське громадянство", — сказала Беца.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Просить не голодувати на його підтримку" - доля Сенцова та інших політв'язнів

Вона також додала, що в МСЗ занепокоєні станом здоров'я Володимира Балуха.

"Існує реальна загроза життю, він голодує більше 80 днів. За інформацією адвокатів, він схуд більш ніж на 30 кг", — зазначила Мар'яна Беца.

Лікарі, які спостерігають за станом українського політв'язня Олега Сенцова, очікують до 30-го дня його голодування негативної реакції, яка вимагатиме їхнього втручання. Режисера повідомили про фатальний кінець, якщо відмовлятиметься і далі від їжі.

Зараз ви читаєте новину «До Сенцова жодного разу не допустили українського консула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути