четвер, 12 липня 2018 18:29

"Ільмі-ага, ми за Вами" - заступник голови Меджлісу розповів про затримання

"Ільмі-ага, ми за Вами" - заступник голови Меджлісу розповів про затримання
Співробітники ФСБ РФ та спецпризначенці "ОМОНу" проводять обшуки у кримських татар на анексованому півострові. Фото: 112 Україна

У день, коли затримали заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу, співробітники ФСБ Росії провели ще 6 обшуків та перекрили центральні райони Бахчисараю.

Про це Gazeta.ua розповів 60-річний Ільмі Умеров.

"19 травня 2016 року в Бахчисараї під керівництвом ФСБ провели шість обшуків одночасно – в будинках та одному кафе. Перекрили кілька кварталів. О 16:00 до мене прийшли двоє: начальник поліції Бахчисарайського району та Володимир Шевченко - оперативник, який курує кримських татар в місцевому відділенні ФСБ. Раніше працював у відділі зміцнення української державності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сквозь сон вижу дом, поэтому вернусь", - Ахтем Чийгоз

Шевченко сказав: "Ільмі-ага, ми за вами". Я запросив їх до хати і запропонував чаю. Сам переодягнувся і зібрав клуночок. На вулиці біля мого будинку стояли п'ять машин: два автобуси з ОМОНом, дві машини ФСБ і одна поліцейська. Ми поїхали до Сімферополя. У ФСБ мене ознайомили з постановою про порушення кримінальної справи за заклики до порушення цілісності РФ. Я думав про арешт, але тоді все обійшлося підпискою про невиїзд через мої хвороби (у Ільмі Умерова - хвороба Паркінсона, яка викликає порушення координації. - Gazeta.ua).

Кримськотатарські активісти Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров були засуджені окупаційним судом за організацію масових заворушень під час "Кримської весни" і заклики до порушення територіальної цілісності Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Ільмі-ага, ми за Вами" - заступник голови Меджлісу розповів про затримання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути