вівторок, 13 березня 2018 16:22

"І так зійде" - стало відомо, чому Крим відмовився від опріснення морської води

"І так зійде" - стало відомо, чому Крим відмовився від опріснення морської води
Крим відмовився від опріснення морської води – назвали причини. Фото: Kafanews

У окупованому Росією Криму відмовилися від ідеї опріснювати морську воду для побутового вжитку через велику енергоємність апаратів.

Про це повідомив т.в.о. Федерального агентства водних ресурсів Вадим Ніканоров, передають "РИА Новости".

"Питання опріснення пов'язане з дуже великою енергоємністю. У зв'язку з тим, що в Криму, крім проблем з водою, є проблеми і з енергетичним забезпеченням, зараз ці питання не розглядають", - сказав глава Росводресурсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму вирує найбільший водоспад України - відео

Потім окупаційний представник зазначив, на сьогодні півострову вистачає прісної води, і тому додаткових водних ресурсів не потрібно.

Раніше повідомляли, що у листопаді 2017 року проект з опріснення морської води розробляють вчені Севастопольського державного університету та Самарського державного аерокосмічного університету. Через 3 місяці мали провести перші випробування опріснювальної установки. На розробку "проекту" з держбюджету РФ виділили 170 млн руб. (68 млн грн).

В окупованому Криму пропонують провести геофізичні дослідження для пошуку нових джерел і запасів води на території півострова. Таке запропонував президент Російської академії наук Олександр Сергєєв. Також він окреслив завдання, що стоять перед наукою щодо раціональнішого використання відпрацьованої води і методів опріснення.

Зараз ви читаєте новину «"І так зійде" - стало відомо, чому Крим відмовився від опріснення морської води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути