понеділок, 26 лютого 2018 17:13

"Загрожує узбережжю" - заступник міністра оборони про російську армію в Криму

"Загрожує узбережжю" - заступник міністра оборони про російську армію в Криму
Росія накопичили на анексованому півострові стільки живої сили й техніки, що це стає небезпечним для материкової України. Фото: Информ-UA

Російська армія, яку РФ розмістила в анексованому Криму, загрожує материковій Україні.

Про це генерал-лейтенант Анатолій Петренко, заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції, заявив "Укрнінформу".

"За останні чотири роки Російська Федерація створила на півострові самодостатню міжвідомчу групу, спроможну вести операції на північно-західному стратегічному напрямку. Це дає змогу Російській Федерації контролювати зону Чорного моря, проектувати нестабільність на східну частину Чорного моря, відповідно контролювати повітряний простір і становити небезпеку для прибережних територій усього Чорноморського регіону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розділила життя на "до" і "після" - Гройсман нагадав про анексію

Додав, що держава-агресор створила в Криму армійський корпус, у складі якого є велика кількість бронетанкової техніки й особового складу.

Кремль не зможе впоратися з незаконно анексованим Кримом, якщо ситуація у Росії погіршуватиметься. Таку думку висловив перший президент України Леонід Кравчук під час четвертого Балтійсько-Чорноморського форуму колишніх президентів і державних діячів України, Польщі, Молдови, Литви та Латвії.

Зараз ви читаєте новину «"Загрожує узбережжю" - заступник міністра оборони про російську армію в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути