вівторок, 21 березня 2017 14:58

ФСБ побила аспіранта за синьо-жовтий прапор

ФСБ побила аспіранта за синьо-жовтий прапор
Особливо його не били. В голову - лише розкритою долонею. У корпус кілька разів тикали загостреною шваброю, від якої залишилися порізи і синці

Працівники ФСБ затримали і побили аспіранта історичного факультету МДУ. Це трапилось після того, як він вивісив з вікна гуртожитку прапор України.

Хлопець це зробив під час концерту "Весна", приуроченого до третьої річниці анексії Криму. Про це повідомляє "Медіазона".

"На сходовій клітині його з прапором зупинив черговий гуртожитку. Пізніше прийшов майор з МДУ в супроводі трьох людей в штатському, які назвали себе співробітниками ФСБ. Із застосуванням сили аспіранта довели до його кімнати. Там почали оглядати його речі. Забрали фотоапарат, телефон і ноутбук. Хлопця привели в МДУ", - розповів друг потерпілого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ затримала українців у Криму: погрожують розправою

"Поліцейський пішов, а ФСБшники почали допит. Запитували - хто такий, на кого працюєш, хто тобі заплатив. Змусили включити ноутбук, рилися в телефоні і фотоапараті. Особливо його не били. В голову - лише розкритою долонею. У корпус кілька разів тикали загостреною шваброю, від якої залишилися порізи і синці", - каже друг аспіранта.

Після допиту юнака змусили написати розписку про те, що він згоден працювати інформатором ФСБ і центру з протидії екстремізму МВС. Потім - підтвердити у протоколі про затримання, що він розмахував прапором і нецензурно висловлювався. За це виписали квитанцію на штраф за дрібне хуліганство.

Після анексії Росією Криму з'являлася інформація про можливий початок депортації кримських татар. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ побила аспіранта за синьо-жовтий прапор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі