понеділок, 23 жовтня 2017 18:30

ФСБ помилково вломилася до "запутінського" кримського татарина

ФСБ помилково вломилася до "запутінського" кримського татарина
Фото: РІА-НОВИНИ

У Сімферополі загін ФСБ помилково обшукав будинок проросійського кримського татарина Енвера Ібраїмова. Шукали його батька — 62-річного активіста, організатора "полян протесту" Фазіла Ібраїмова.

Кримські силовики провели обшук в будинку сина Фазіла Ібраімова в районі Стрілецької вулиці Сімферополя. Про це повідомила Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Маммета Мамбетова.

Обшук почався сьогодні о 7:45 ранку. Виламавши вхідні двері, до будинку увірвалися близько 30 озброєних людей в масках і з автоматами. Вони цікавилися місцезнаходженням Фазіла Ібраімова. На пояснення, що батько тут не живе, ніяк не реагували. Після того, як переконалися, що син говорить правду — поїхали геть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджений в Криму Ільмі Умеров потрапив у лікарню

"Слідчий повідомив, що обшук проводить Слідчий комітет за постановою суду. З якої справи, не сказали, - повідомив адвокат, - ніяких документів після завершення обшуку також не залишили."

За словами адвоката, ніяких доказів "екстремізму" у будинку не знайшли, пішли ні з чим. За останні два тижні окупанти влаштували серію обшуків і арештів в будинках кримських татар під приводом боротьби з "ісламським тероризмом".

За інформацією російської "Нової Газети", Енвер, на відміну від батька, має проросійську позицію. А його батько Фазіл Ібраїмов захищає права кримських татар на землю, виділену їм владою України після повернення з депортації. Раніше йому надходили погрози, пов'язані з його активною громадянською позицією.

РФ організувала цькування кримських татар і душить свободу слова в Криму. Про це заявив у Відні тимчасово повірений у справах США при ОБСЄ Гаррі Каміян.

Зараз ви читаєте новину «ФСБ помилково вломилася до "запутінського" кримського татарина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі