вівторок, 18 грудня 2018 18:20

Флот своїх не кидає: батьки полоненого Романа Мокряка розповіли про сина

Флот своїх не кидає: батьки полоненого Романа Мокряка розповіли про сина
Роман Мокряк мріяв стати моряком з дитинства - фото ТСН

Батьки капітана малого артилерійського катера "Бердянськ" військовополоненого Романа Мокряка розповіли про сина.

Вони, як і родини інших моряків, яких захопили у полон російські військові у Керченській протоці, дізналися про все з новин, розповіли Крим.Реалії.

"Зв'язку з ним не було з 23 листопада. Ми все дізнаємося з новин. Що до них були допущені консули, що психологічний стан нормальний, що читають книжки, що отримали посилки, які їм збирали наші кримськотатарські друзі", - розповідає мати полоненого капітана,- Наталія Мокряк.

"Попереджувальний вогонь ведуть по кормі чи по носу корабля. По центру ведуть вогонь на ураження. Вважаю, що росіяни лохонулися як військові. Напасти на буксир багато розуму не треба. Це як на трактор наїхати БМВ. Молодці хлопці, що не кинули своїх, звідси висновок: флот своїх не кидає", - коментує таран буксиру "Яни Капу" батько Романа Микола Мокряк.

Батьки розповідають, що полонений капітан МБАК "Бердянськ" багато читав і мріяв бути моряком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як відреагував Кремль на заклик ООН до РФ піти з Криму

Зараз вони знаходяться під незаконним арештом у Москві. Російський суд засудив їх до 6 років позбавлення волі. Роман Мокряк, як і інші полонені моряки, заявили російському слідству, що визнають себе військовополоненими та відмовилися свідчити про себе. Також заявив, що його екіпаж не може бути притягнутий до відповідальності, бо виконував його накази.

34 адвокати будуть захищати полонених моряків у російському суді.

"Ми розуміємо, що Путін взяв їх у полон не для того, щоб відразу відпустити. Для нас було необхідно забезпечити для них професійний захист. Була зібрана команда адвокатів для їхнього захисту. Було вкрай важливо, щоб до цієї команди не попали різні ФСБшники. Зараз проводиться робота щодо підписання угод між консульськими службами та адвокатами. Адвокати працюють на благодійних засадах. У січні буде підписаний договір", - сказала уповноваена з прав людини Людмила Денісова під час конференції в будинку Укрінформу.

Зараз ви читаєте новину «Флот своїх не кидає: батьки полоненого Романа Мокряка розповіли про сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути