Ексклюзиви
субота, 14 липня 2018 18:29

"Фактично мене обміняли на двох вбивць" - Ільмі Умеров

"Фактично мене обміняли на двох вбивць" - Ільмі Умеров
Співробітники ФСБ РФ приходили до хворого Ільмі Умерова навіть у лікарняну палату - вмовляли написати прохання про помилування до Володимира Путіна. Фото: Крим.Реалії

Співробітники ФСБ пропонували несправедливо засудженому активістові кримських татар Ільмі Умерову написати прохання про помилування Володимирові Путіну.

Він відмовився та вигнав їх із лікарняної палати, куди потрапив напередодні. Про це 60-річний Ільмі Умеров розповів Gazeta.ua

"Повинен був їхати в колонію, але тут стався гіпертонічний криз і мене забрали в лікарню. Того ж дня прийшли співробітники ФСБ. Сказали, що є домовленість між президентами Туреччини та Росії, але я повинен написати прохання Володимиру Путіну про помилування. Я різко відмовився і виставив їх за двері. Вони потім вирішили справу по-іншому: підписали прохання у кримського муфтія, хоча за законом таке клопотання можуть робити тільки родичі.

На 6 день прийшли співробітники служби виконання покарань сказали, що мені треба приїхати і ознайомитися з указом президента про помилування. Я поїхав з ними до Сімферополя і в результаті опинився в літаку, який вилетів в Анапу, а потім - в Анкару. Нам організували спецборт: ми з Ахтемом і 15 співробітників ФСБ. Я сидів ближче до носа, Чийгоз - до хвоста. Російські "специ" всю дорогу зі мною не розмовляли і забороняли навіть переглядатися з Чийгозом. Один представився лікарем і весь політ вимірював мені тиск і питав про самопочуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджений в Криму Ільмі Умеров потрапив у лікарню

В Анкарі ми пробули одну ніч і два дні. Спочатку привезли в офіс спецслужб, де мене оглянув лікар. Розпитав, які ліки я приймаю і видав мені запас на кілька днів. Потім мене заселили в готель, номери нам з Чийгозом уже оплатили.

В Анкарі я зустрічався з представниками місцевих спецслужб, а потім - з президентом Ердоганом. Привітав із звільненням. Але у мене було абсолютно розбите настрій: Ахтема звільнили з в'язниці, а я туди навіть не доїхав. Було відчуття, що мене депортували з Криму, як колись батьків", - розповів Ільмі-ага.

Суддя, який виносив йому вирок , зачитав його із папірця, не підіймаючи погляд на підсудного.

Зараз ви читаєте новину «"Фактично мене обміняли на двох вбивць" - Ільмі Умеров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути