понеділок, 19 березня 2018 20:12

Євросоюз офіційно не визнав російські вибори в окупованому Криму

Євросоюз офіційно не визнав російські вибори в окупованому Криму
Євросоюз не визнає вибори в Криму та вказує на порушення у Росії. Фото: "Радіо Свобода"

Європейський Союз не визнає проведення виборів президента Росії в окупованому Криму.

Про це йдеться в заяві Верховного представництва ЄС із закордонних справ і політики безпеки (EEAS), передає "Інтерфакс-Україна".

"Європейський Союз не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і тому не визнає проведення виборів на Кримському півострові. Спостерігачі ОБСЄ/БДІПЛ не проводили ніяких дій на цих незаконно анексованих територіях, участь дипломатів держав-членів ЄС в наглядової діяльності в рамках МНВ (місії спостереження за виборами - Gazeta.ua) ОБСЄ/БДІПЛ також обмежувалося визнаною територією Російської Федерації. ЄС залишається непохитним у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенності України", - сказано в заяві на сайті EEAS в понеділок.

У заяві наголошується, що за попередніми висновками місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами (МНВ), вибори проводилися при постійному тиску на опонентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фільчина грамота" - Порошенко поставив під сумнів легітимність Путіна

"МНВ ОБСЄ/БДІПЛ реєструвала обмеження на свободу зібрань, об'єднань і вираження думок, а також на реєстрацію кандидатів, що обмежувало простір для політичного участі, що призводило до відсутності справжньої конкуренції", - сказано в заяві.

В цілому ОБСЄ визнала, що на території Росії Центральна виборча комісія проводила вибори ефективно і відкрито, незважаючи на недоліки, пов'язані з дотриманням таємниці голосування та прозорістю підрахунку голосів.

В ЄС висловили сподівання, що Росія розгляне порушення і недоліки, про які повідомляє МНВ ОБСЄ/БДІПЛ, оскільки вони суперечать зобов'язанням Росії за міжнародними зобов'язаннями.

Верховній Раді пропонуватимуть не визнавати Володимира Путіна легітимним президентом РФ. Відповідну заяву парламенту пропонують ухвалити у фракції "Народний фронт"

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз офіційно не визнав російські вибори в окупованому Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути