вівторок, 06 листопада 2018 17:32

Ердоган намагається звільнити кримчан із полону Путіна

Ердоган намагається звільнити кримчан із полону Путіна
Президент РФ Володимир Путін отримав від президента Туреччини Реджепа Ердогана список політв'язнів на звільнення. Фото: Радіо Свобода

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган передав "список кримських політв'язнів на звільнення" Володимиру Путіну.

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв розповів, що передача відбулася через довірену особу Путіна. До списку увійшли українські громадяни, заарештовані російськими силовиками в анексованому Криму, передають Крим.Реалії.

"Мова йде про наших політв'язнів, заарештованих окупаційною владою в Криму. Точно не пам'ятаю, їх або 70 або 63, всі, незалежно від національності. Ми планували запитати в Ердогана, що він зробив з цього приводу. Але він сам ще до наших питань на нараді зі стратегічного співробітництва сказав, що передав список. Потім на окремій зустрічі з ним я запитав: "Ви передали через лінію МЗС"? Він сказав: "Ні, є найближча до Путіна людина... вона зазвичай протягом 24 годин обов'язково все, що ми передаємо, доставляє Путіну", – розповів Мустафа Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мустафа Джемілєв розповів про зрадників в СБУ і про порожній піар правоохоронців

Лідер кримськотатарського народу зауважив, що, за словами Ердогана, турецька сторона поки не отримала відповіді з Росії з приводу переданого списку.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган повідомив, що передав російській стороні список на звільнення українських політв'язнів та очікує успішного вирішення цього питання.

Президент РФ Володимир Путін не відпустить українського політв'язня Олега Сенцова. Він має особисто звернутися із проханням про помилування. Також потрібне подання губернатора Ямало-Ненецького автономного округу, де кремлівський в'язень відбуває покарання.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган намагається звільнити кримчан із полону Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути