четвер, 13 грудня 2018 16:20

Еміль Курбедінов розповів про зрадників, які його судили

Еміль Курбедінов розповів про зрадників, які його судили
Еміль Кубердінов розповів, що його намагалися "посадити" колишні українці - фото Радіо.Свобода

Кримський адвокат Еміль Курбедінов вчора вийшов з-під арешту. Він був затриманий на 5 діб за нібито екстремістський репост 5-річної давнини.

Цей арешт не був несподіваним, розповів Еміль Курбедінов в інтерв'ю Главком.

"Ми всі протягом, як мінімум, 4 років кожен день дивимося у вікно, чи не під'їхав "бобік" і автозаки. Я вийшов з під'їзду, пройшов 100 метрів, мене гукнули. Коли повернувся, побачив знайомих для мене уже людей. Ці люди є співробітниками Центру з протидії екстремізму. Вони і 2017-го мене арештовували, брали участь у багатьох обшуках у будинках кримських татар, у тому числі в адміністративних справах. Я одразу зрозумів, чому мене покликали", - розповідає адвокат.

Під час затримання в адвоката забрали його особисті iPhone, McBook і жорсткий диск на 1 Тб. Ці речі йому не повернули.

У суді проти Еміля Курбедінова свідчили Сергій Дрьомов і Владислав Стрельченко. На думку адвоката, це студенти російських юридичних факультетів.

"Мені колеги казали, що не раз бачили цих "свідків" на подібних заходах. Вони говорили про те, що їх запросили до центрів протидії екстремізму" - каже Курбедінов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виплачуватиме політв'язням стипендії

Адвокат розказав, що всі, хто вів його справу, починаючи з судді Антона Цукренка і закінчуючи зрадником Андрієм Сушкою (співробітником СБУ, який "перефарбувався" під час захоплення російськими військами Криму і тепер працює у ФСБ), є колишніми громадянами України.

Затримання збіглося з його бажанням захищати у російському суді українського полоненого моряка Богдана Небилицю. Як повідомляє адвокат, цієї п'ятниці він буде брати участь у слідчих діях.

Координатора "Кримської солідарності" Сервера Мустафаєва етапують до психіатричної лікарні. Активіст є фігурантом "справи Хізб ут-Тахрір".

Його адвокат Сергій Легостов поки не може підтвердити цієї інформації, повідомила кримський юрист Ліля Гемеджі.

Зараз ви читаєте новину «Еміль Курбедінов розповів про зрадників, які його судили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути