вівторок, 03 березня 2020 10:23

Екокатастрофа в Криму: на водосховищі півострова з'явилися острови

Екокатастрофа в Криму: на водосховищі півострова з'явилися острови
Запаси води треба починати робити вже зараз. Фото: restplace.com.ua

В окупованому Криму на Тайганському водосховищі розгортається екокатастрофа. Водойма настільки обміліла, що з'явилися острови.

Ситуація почала загострюватися в другій половині лютого, пишуть "Крим. Реалії".

"Зазвичай навесні після зимових опадів рівень води в Тайганському водосховищі, навпаки, був вищий за зимовий. Але цього року зима була мізерною на опади, а споживання не припинялося, воду зливали всю зиму. Тепер зливати нема чого - й усе навантаження ляже на ближнє Білогірське водосховище, тому слід очікувати, що й воно скоро сильно обміліє", - розповів житель Білогірського району, активіст руху "Вільний Крим" Решад Меметов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екокатастрофа триває: в Криму зникло ще одне озеро

Про те, що з водою в Білогірському водосховищі ситуація критична, заявив власник парку левів "Тайган" Олег Зубков. За його висновками, запаси води треба починати робити вже зараз.

Україна пустить дніпровську воду в окупований Крим лише після деокупації півострова. "Ми будемо подавати воду, обов'язково, але тільки після звільнення Криму від окупантів", сказав лідер кримськотатарського народу, нардеп Мустафа Джемілєв

Зараз ви читаєте новину «Екокатастрофа в Криму: на водосховищі півострова з'явилися острови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути