середа, 26 лютого 2020 11:12

Джемілєв закликав кримчан до спротиву окупації

Джемілєв закликав кримчан до спротиву окупації
Росія звезла у Крим понад 30 тис. військових. Фото: Reuters

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав кримчан чинити ненасильницький спротив окупації півострова Росією.

Із такою промовою він виступив у День опору Криму російській окупації.

"Окупант жорстокий, брехливий і підступний. Присікає будь-яке інакодумство, не гребуючи жодними методами. Але коли мова йде про долю батьківщини, про майбутнє наших дітей, ми повинні, в першу чергу, думати про свій обов'язок і відповідальність перед ними. Закликаю всіх змінити страх на презирство до окупантів зі всіма принципами мирного ненасильницького спротиву окупації.

Упевнений, що в Криму достатньо патріотів, які думають не про свою шкуру, а про майбутнє свого півострова і дітей", - сказав Джемілєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримські татари готують мітинги у Криму

Росія анексувала український півострів Крим у березні 2014-го. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014-го початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією.

Міжнародні організації визнали окупацію й анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості".

Зараз ви читаєте новину «Джемілєв закликав кримчан до спротиву окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути