понеділок, 18 травня 2020 11:27

Джамала розповіла про трагедію своєї родини

Українська співачка кримськотатарського походження Джамала повідомила про трагічну дату в історії своєї родини - 18 травня 1944 року.

На своїй сторінці у Facebook вона розповіла про те, що в той день її прабабусю Назилхан з п'ятьма маленькими дітьми на руках посадили в товарний вагон та відправили до Середньої Азії, в той час, коли глава сім'ї - прадідусь Джамали - був на війні.

"Їхали вони в жахливих умовах майже два тижні. Найменша дитина, донечка, на жаль, померла в дорозі. Дівчинку не дали поховати, радянські солдати забрали її у матері", - пише співачка.

Вона уточнила, що знала свою прабабусю, дитиною спілкувалася з нею.

Автор: Facebook/Jamala | Джамала
  Родина Джамали із прабабусею Назилхан
Родина Джамали із прабабусею Назилхан

"Хоча я була дуже мала, щоб розпитати більше. Але я пам'ятаю, що мої дідусь і бабуся, мої батьки розповідали історію цього дня. Щоб ми з сестрою знали і пам'ятали. Багато людей загинуло, зникли безвісти, не народились... переписана і загублена справжня історія, знищена архітектура, культура. Неможливо оцінити всі втрати. Найменше, що ми всі можемо зробити - пам'ятати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До дня пам'яті геноциду кримських татар у Києві влаштують масштабну відеоінсталяцію

Також Джамала розповіла, що у них із татом була традиція - кожного 18 травня вони їздили на мітинг у Сімферополь.

"Це був не тільки День пам'яті, це був день зустрічей. Багато родичів, друзів зустрічались на площі. Дуже хочу, щоб мій син, як колись і маленька я, приходив на площу в Криму і вшановував пам'ять померлих. Щоб він знав і пам'ятав історію кримськотатарського народу", - наголосила вона.

Автор: Facebook/Jamala | Джамала
  Син Джамали та Бекіра Сулейманова – Емір-Рахман
Син Джамали та Бекіра Сулейманова – Емір-Рахман

18 травня відзначаються День боротьби за права кримськотатарського народу та День вшанування пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу.

Зараз ви читаєте новину «Джамала розповіла про трагедію своєї родини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути