понеділок, 05 серпня 2019 13:38

Дві російські чемпіонки втонули під час шторму у Криму

Дві російські чемпіонки втонули під час шторму у Криму
У Криму під час шторму загинули дві російські кікбоксерки. Фото - КП Крим

Дві російські кікбоксерки, Фатіма Джакубова та Еліна Гісмеєва, загинули в анексованому Росією Криму під час шторму.

Нещасний випадок стався у неділю, 4 серпня, в яхт-клубі у Севастополі. Про це заявив заступник начальника так званого управління забезпечення заходів цивільного захисту міста Володимир Безпалий.

"Попри попередження про штормову погоду, при купанні потонули 2 жінки: 33-річна жителька Москви і 27-річна жителька Мурманська. Одна – чинна чемпіонка світу з кікбоксингу, друга – віце-чемпіонка", – сказав Безпалий на нараді, передає "Інтерфакс-Росія".

Підняти тіла з води вдалося не відразу, через погодні умови катери не могли вийти в море.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через буревій загинули 4 туриста із двома дітьми

"За попередніми даними, одна зі спортсменок стрибнула з пірса у штормове море – у хвилю. Ймовірно, її вдарило об пірс, інша кинулася її рятувати", – уточнив Безпалий.

Так званий тимчасовий в.о. губернатора Михайло Развожаєв попросив правоохоронні органи оцінити дії керівництва яхт-клубу. Для купання це місце непризначене, рятувальників у клубі немає, про подію повідомила охорона.

У суботу, 3 серпня, у Севастополі завершилися збори команди. У неділю ввечері мала вилетіти група спортсменок, яка залишилася, повідомив президент Федерації кікбоксингу Росії Вадим Українцев.

Джакубова та Гісмеєва перед відправленням в аеропорт вирішили прогулятися набережною. Востаннє їх бачили за півгодини до трагедії.

"Спортсменки сильного рівня. Джакубова вже років 7 у збірній Росії, у неї залишився син. Гісмеєва – заслужений майстер спорту, її батько - Алмаз Гісмеєв – видатний боєць свого часу. Вона єдина його донька", - сказав Українцев.

Батьки загиблих вже вилетіли на місце події.

Безглуздий нещасний випадок обірвав життя 15-річної чемпіонки Росії з панкратіону Ірини Рибнікової. Дівчина приймала ванну, взявши з собою смартфон, який поставила на зарядку. Телефон випадково впав у воду, і юна спортсменка загинула від удару струмом. Трагедія сталася в місті Братськ Іркутської області.

Зараз ви читаєте новину «Дві російські чемпіонки втонули під час шторму у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі