середа, 22 липня 2020 08:46

Чубаров: Поблажливість до Путіна заохочує його для подальшої агресії проти України

Чубаров: Поблажливість до Путіна заохочує його для подальшої агресії проти України
Кримські татари вважають, що світова спільнота недостатньо тисне на Росію та Путіна. Фото: reuters.com

Недавня поїздка Володимира Путіна до анексованого Криму — злочин, передбачений чинним законодавством України.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, коментуючи візит президента РФ на тимчасово окупований росіянами півострів.

За словами українського громадського діяча, подібними незаконними діями Путін, як і інші посадові особи Росії, яка окупувала Крим, відкрито демонструють міжнародній спільноті "цинічне нехтування нормами міжнародного права та рішеннями Генеральної Асамблеї ООН, Європарламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи та Парламентської Асамблеї ОБСЄ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС України назвали умову зустрічі Зеленського та Путіна

На думку Чубарова, поблажливість до злочинних дій російських посадових осіб, спрямованих проти територіальної цілісності та суверенітету інших держав, є практично заохоченням російської агресії проти своїх сусідів.

Меджліс кримськотатарського народу звернувся до ООН, Європейського парламенту, Парламентської Асамблеї Ради Європи, Парламентської Асамблеї ОБСЄ, Парламентської Асамблеї ОЧЕС, урядів і парламентів держав із закликом ухвалити "додаткові й жорсткі економічні, політичні та дипломатичні заходи, спрямовані на примус Російської Федерації до звільнення окупованих нею територій Україна, включаючи Автономну Республіку Крим та місто Севастополь".

Раніше стало відомо, що Росія продала 11,5 млн куб. м газу, який був здобутий на родовищі в Херсонській області й закачаний у Глібовське газосховище Криму вже після захоплення півострова. У торговій документації на підставі рішення окупаційного суду Криму він значився як "майно федеральної власності".

Зараз ви читаєте новину «Чубаров: Поблажливість до Путіна заохочує його для подальшої агресії проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути