субота, 05 травня 2018 09:23

Чоловіка посадили на два роки в тюрму за проукраїнські коментарі

Чоловіка посадили на два роки в тюрму за проукраїнські коментарі
Ігоря Мовенка ув'язнили на два роки в колонії-поселенні Фото: ua.krymr.com

Гагарінський районний суд Севастополя засудив Ігоря Мовенка до двох років ув'язнення в колонії-поселенні. Причиною назвали екстремізм.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Адвокат Мовенко Оксана Железняк збирається оскаржити вирок. Раніше прокурор попросив для Мовенко два роки умовного терміну.

Згідно з рішенням суду, Мовенко інкримінували ч. 2 ст. 280 Кримінального кодексу Росії ("публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності") за кілька коментарів у групі "Крим – Україна" в соціальній мережі ВКонтакте.

Раніше російський прокурор запросив два роки умовно обвинуваченому в екстремізмі Мовенку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму заарештували судно з українськими рибалками

9 вересня 2016 року в мережі з'явилося відео побиття севастопольця Ігоря Мовенка. Воно було знято на місці події дружиною потерпілого. Його побили через символіку українського батальйону "Азов", наклеєною на його велосипед.

Лікарі діагностували в Мовенка відкриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука та інші травми.

Пізніше в грудні того ж року Мовенка затримали й відвезли в управління ФСБ Росії.

Кримськотатарського політв'язня Узеїра Абдуллаєва у критичному стані доставили до лікарня Сімферополя в анексованому Криму. Про це повідомляє спільнота "Кримська солідарність".

"Мама політв'язнів Узеїра Абдуллаєва тільки що вийшла з СІЗО. Його відвезли в лікарню ім. Семашка (Сімферополь) у критичному стані.

Зараз ви читаєте новину «Чоловіка посадили на два роки в тюрму за проукраїнські коментарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути