середа, 28 грудня 2016 15:28

Чийгоз заявив про відвід прокурору, яка не помічає провокацій

Чийгоз заявив про відвід прокурору, яка не помічає провокацій
Фото: 15 минут

В окупаційному Верховному суді Криму заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз заявив про відвід прокурору Анастасії Супрязі. Відводу вимагає за "відверту тенденційність і небажання бачити очевидні речі", передає "Крим.Реалії".

У суді представили знімок, на якому прихильники проросійського мітингу виривають кримськотатарський прапор з рук учасника мітингу за єдність України.

Обвинувач сказала, що на цьому знімку вона не бачить нічого показового і "тим паче того, що проросійські учасники застосовують силу, провокуючи опонентів".

Після цього Ахтем Чийгоз заявив їй про відвід. Його підтримав один з адвокатів Олександр Лісовий. Він зазначив, що прокурор "постійно підтримує позицію звинувачення не фактами, а своїми припущеннями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС нагадало імена утримуваних у РФ українців

Інший адвокат затриманого Микола Полозов висловив припущення, що у своїх діях "обвинувач виходить із шовіністичних мотивів, а також розраховує на службове підвищення, через що виявляє тенденційність".

Колегія суддів після нетривалої наради не задовольнила відвід прокурора.

Заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза арештували 29 січня 2016-го за звинуваченням у масових заворушеннях під час подій, які відбулися під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року. Тоді сталося зіткнення між проросійськими активістами та учасниками мітингу за єдність України.

Зараз ви читаєте новину «Чийгоз заявив про відвід прокурору, яка не помічає провокацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути