середа, 10 серпня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи вціліє Кримський міст – генерал Марченко відповів

Чи вціліє Кримський міст – генерал Марченко відповів
Генерал Дмитро Марченко каже, що Україна буде відвойовувати Крим, так само як і Херсонщину, Донеччину та Луганщину. Фото: eurosolidarity.org

Україна відвойовуватиме Крим, так само як і Херсонщину, Донеччину й Луганщину.

Без воєнних дій на півострові не обійтися. Як і без знищення Кримського мосту. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів генерал Дмитро Марченко.

"Крим – це Україна, це наша земля, там наші люди, які досі змушені сидіти в окупації. Ніхто не давав Росії права прийти, забрати шмат землі й сказати, що "це моє". Ми відвойовуватимемо Крим, так само як Херсон, Луганськ і Донецьк", – сказав Марченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Війна почалася з Криму й має закінчитися Кримом" – Зеленський відреагував на вибухи на півострові

Знищення Кримського мосту – питання часу.

"Це необхідний захід для того, щоб позбавити їх можливості надавати резерви й підсилювати свої війська з території Росії", – каже Марченко.

Він також запевняє, що й Херсонщина буде вільною від окупантів.

"На жаль, не можу назвати терміни. Але хочу передати херсонцям – хай трошки потерплять, це буде не так довго, як усі очікують. Це буде швидко. Ми про них не забуваємо, ніхто не відмовляється від свого народу, ми прийдемо їм на допомогу, але хай трошки зачекають. Найближчим часом вони все побачать і почують", – додав генерал.

Визволення Херсона й закінчення активної фази війни він прогнозує до кінця року, але потім ще будуть локальні воєнні дії.

9 березня на військовому аеродромі біля міста Саки у Криму пролунали вибухи. Саме звідти зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

За даними командування Повітряних Сил ЗСУ, у результаті удару по авіабазі уражений склад авіаційного озброєння.

У міноборони України іронічно заявили, що "не можуть встановити причину займання" на аеродромі окупантів в українському Криму. Але посилено рекомендують їм вивчати правила протипожежної безпеки й не курити там, де не дозволено.

Зараз ви читаєте новину «Чи вціліє Кримський міст – генерал Марченко відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути