вівторок, 18 вересня 2018 12:06

Балух голодує 184-й день: найближчим часом напише заповіт

Балух голодує 184-й день: найближчим часом напише заповіт
У сімферопольському СІЗО Балух напише заповіт. Фото: politolog.net

У слідчому ізоляторі в окупованому Криму побили політв'язня Кремля Володимира Балуха.

Це підтвердив адвокат та Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, який нещодавно відвідав полоненого. Крім того, Балух 184-й день голодує на знак протесту проти незаконного вироку. Про це повідомила уповноважена України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"До болі у нирках, печінці та голові додався біль у серці. Інколи він настільки пронизливий, що викликає блювотні рефлекси. Медики досі не оглянули Володимира, а минуло вже 5 днів. Так, саме 5 днів. Ще 13 вересня українця катували. Дізналася і ще одну причину побиття: Балух розповідав адвокату про стан свого здоров'я, про відношення до нього у слідчому ізоляторі, про втрачену надію та відсутність сподівань. Після фізичної розправи і без того слабкого українця боягузи із СІЗО посадили перед відеокамерою та змусили сказати, що у нього все добре, стан здоров'я не підводить, прекрасні умови утримання та відношення до нього теж стабільно хороше", - написала Денісова.

Омбудсвумен зауважила, що це вистава.

"Зараз Володимир Балух тривожиться: попросив привести до нього нотаріуса. Як і Сенцов, напише заповіт на випадок смерті. Відчуває, що погрози розправи лише погрозами не залишаться і до колонії він таки не доїде", - додала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стали відомі наслідки побиття політв'язня Балуха

Також Денісова оприлюднила свої вимоги до омбудсвумен із РФ Тетяни Москалькової.

1. Негайно надати йому кваліфіковану медичну допомогу.
2. Допустити Денісову до українського політв'язня.

"Ще раз підтверджую свою готовність супроводжувати Тетяну Москалькову під час візиту до Кирила Вишинського, який знаходиться у Херсонському СІЗО. Чекаю відповіді", - наголосила вона.

Стан здоров'я політв'язня Кремля Володимира Балуха різко погіршився. Про це повідомила уповноважена Верховної Ради України Людмила Денісова. Він голодуванням, яке оголосив 19 березня, протестує проти вироку окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Балух голодує 184-й день: найближчим часом напише заповіт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути