вівторок, 31 січня 2023 15:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський командувач розповів, як можна буде звільнити Крим

Американський командувач розповів, як можна буде звільнити Крим
Генерал Девід Петреус каже, що перед звільненням Криму треба перебити сухопутний коридор. Фото: eastnews.ua

Українській армії потрібно перебити російський сухопутний коридор на Крим, щоб розпочати деокупацію півострова.

Тоді РФ буде залежати від мосту через Керченську протоку для постачання Криму, сказав командувач американського угруповання в Ірані генерал Девід Петреус в інтерв'ю The Washington Post.

Він вважає, що Україна не відмовиться від Криму після стількох жертв.

"Якщо вони зможуть, то у весняно-літньому наступі цього року розірвуть наземний зв'язок, який є у Росії, так званий наземний коридор, який Росія встановила і веде з Росії в Україну. Таким чином, українці блокують його. Тоді Росія залежить від мосту через Керченську протоку для постачання Криму. Якби ви могли знову його знести, а потім змусити ворога покладатися на пороми, а потім, якби ви могли почати їх вибивати – ось це дуже, дуже складні дії і операції", – сказав Петреус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Годжес назвав ключову битву в Україні

Командувач зазначив, що українці проявили неймовірну винахідливість, ініціативу та майстерність.

"Якщо українці зможуть повністю ізолювати Крим і якщо для цього знайдуться високоточні боєприпаси з більшою дальністю – вони зможуть почати обстрілювати штаби Чорноморського флоту, різні авіабази, різні морські порти і все інше. Це, знову ж таки, не неймовірно, щоб ви могли достатньо ізолювати Крим", – додав він.

Усе залежить від здатності накопичувати додаткові сили і можливості найближчі кілька місяців.

"А далі все залежить від рішень, які, я впевнений, зараз обговорюються в західних столицях, і особливо у Вашингтоні. Я б додав сюди просунуті дрони, тому що вони можуть бути неймовірно важливі, як ви добре знаєте, для можливостей розвідки, спостереження, а також, можливо, для можливостей першого удару, якщо ви включите і це. Так що це свого роду роздуми як про фінальну гру, так і про те, як Крим може або не може в неї вписатися", – підсумував Петреус.

Від 2014 року Крим готували як плацдарм для нападу на Україну. Після анексії півострову Росія почала будувати там військову інфраструктуру та проводити призовні компанії.

Всі ці інфраструктурні проєкти, як заявляла окупаційна влада, були спрямовані не на те, щоб поліпшити життя кримчан, а на те, щоб просто покращити логістику збройних сил РФ. Ідеться про побудову Кримського моста та траси Таврида, яка тягнулася від Кримського моста до найбільшої військової бази, до міста Севастополя".

За весь цей час Росія провела 16 призовних кампаній, під час яких призвала до ЗС РФ 40 тис. жителів Криму.

Зараз ви читаєте новину «Американський командувач розповів, як можна буде звільнити Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути