неділя, 21 квітня 2024 10:15

Як росіяни використовують бойових дельфінів: у ВМС пояснили

Як росіяни використовують бойових дельфінів: у ВМС пояснили
Російські загарбники застосовують бойових дельфінів. Фото: rbc.ua

Застосовувати бойових дельфінів обходиться дуже дорого. Доволі затратно їх утримувати.

Тому інформацію про використання бойових дельфінів росіянами дещо перебільшують. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

Він сказав, чи справді активною складовою дій росіян є застосування бойових дельфінів.

"Застосування так званих бойових дельфінів - насправді дуже дороге задоволення, і дуже вузьке коло країн може собі взагалі таке дозволити. Насправді трошки перебільшений взагалі весь цей кейс у інфопросторі", - зазначив Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекинула групи бойових дельфінів з Севастополя у західну частину Криму: назвали причину

За його словами, РФ використовує до десятка дельфінів.

"Їх тренують як звичайних собак, але вони, мабуть, трошки розумніші за собак. Все, чому фактично їх навчають – це охорона акваторії. Для них це така сама гра, як для собак. І здебільшого вони призначені для того, щоб просто виштовхати на поверхню підводного диверсанта. Це - основний такий функціонал, який на них покладається", - сказав Плетенчук.

Він припускає, що можна озброїти дельфіна і він, навіть не розуміючи, що вбиває людину, може це зробити.

"Але все одно це дуже вузький функціонал. Це, насправді, дуже специфічна кафедра, для якої потрібні досить фахові спеціалісти. Умови утримання цих тварин так само є досить фінансово непростими. І останнє, що вони зроблять – це повісять на них вибухівку", - додав Плетенчук.

Влітку 2023 року британська розвідка повідомила, що в окупованому Криму росіяни посилили захист бази Чорноморського флоту в Севастополі. Ворог залучає для охорони бойових дельфінів-афалін.

У Севастополі бойових дельфінів готують у Козачій бухті. 2014 року військову частину, де тренували дельфінів для ВМС України, захопили росіяни.

Зараз ви читаєте новину «Як росіяни використовують бойових дельфінів: у ВМС пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути