Ексклюзиви
пʼятниця, 15 листопада 2019 10:21

Адмірал розповів про діяльність окупантів у Криму

Адмірал розповів про діяльність окупантів у Криму
100 тис. осіб окупанти переселили за рік. Фото: DW

За останній рік окупанти переселили до Криму майже 100 тис. осіб.

Командувач Військово-морськими силами України адмірал Ігор Воронченко повідомив про це на 3-й міжнародній конференції з морської безпеки країн Причорноморського регіону, передає "5 канал".

28-30 батальйонних тактичних груп перебувають у постійній готовності нападу на Україну.

За 5 років окупації кількість кораблів Чорноморського флоту РФ зросла з 34 до 49. У Чорному морі тепер перебувають 7 російських субмарин. Нові кораблі оснащені ракетами морського базування "Калібр". Усього окупанти мають 72 одиниці запалів цих ракет. Програма виробництва озброєння передбачає, що 2020-го їх буде вже 170 штук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр оборони поставив Коломойського на місце

За допомогою протикорабельних систем Росія контролює всю акваторію Чорного моря. У Криму базуються зенітні комплекси С-400. Вони відстежують повітряні цілі на відстані до 600 км і здатні вражати їх на дальності 240 км.

Воронченко повідомив, що зараз Росія будує морську систему виявлення. Вона складається зі стаціонарних автоматичних підводних станцій. Під час авіаційних навчань у Криму задіюють одночасно до 100 винищувачів, штурмовиків і бомбардувальників.

Міністр оборони України Андрій Загороднюк підтвердив, що Росія заважає свободі судноплавства та розвитку морської індустрії України на Чорному та Азовському морях.

Зараз ви читаєте новину «Адмірал розповів про діяльність окупантів у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути