четвер, 21 вересня 2017 10:08

"Я поклявся, я дав слово за народ свій померти" - Ільмі Умеров виголосив заключне слово в суді

"Я поклявся, я дав слово за народ свій померти" - Ільмі Умеров виголосив заключне слово в суді
Ільмі Умеров наголосив, що стосовно нього "у ході судових засідань, які тривають з травня, підтвердилася абсолютна неспроможність звинувачення, яке повністю розсипалося". Фото: Уніан

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров у своєму заключному слові в Сімферопольському суді заявив, що не вважає себе винним перед Росією. Це вона винна перед ним за анексію його батьківщини. Відео із зали суду розмістила його дочка Аїше Умерова на своїй сторінці у Facebook.

"Я не вважаю себе винним перед Росією! Це вона винна переді мною! Це вона зробила акт агресії щодо України, окупувавши й анексувавши мою Батьківщину - Крим! Мене судять за сфабрикованою справою. І, звичайно, не за мої висловлювання в конкретній телевізійній програмі, а за політичні переконання і погляди, які я не приховую", - заявив Умеров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти заборонили кримським татарам грати у футбол

Додав, що, не визнаючи юрисдикцію Росії в Криму, він вважає можливим повернення Криму лише ненасильницьким шляхом.

"Думаю, що ефективне посилення економічних санкцій сприяло б тому, що РФ сама б прийняла рішення про повернення Криму під юрисдикцію України. Таким чином, моя думка повністю збігається з позицією всього цивілізованого світу. Підтвердженням тому є численні міжнародні акти і договори, а також резолюції Генеральної Асамблеї ООН".

Ільмі Умеров наголосив, що під час судових засідань, які тривають з травня, підтвердилася абсолютна неспроможність звинувачення, що повністю розсипалося".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримський татарин Параламов розповів про викрадення і катування у ФСБ

Також подякував своїм захисникам за хорошу роботу.

"Нас влаштовує тільки виправдувальний вирок, будь-яке інше рішення оскаржать у наступному рівні суду, потім у міжнародних судах. Ілюзій не будуємо, виправдувального вироку не очікуємо. Сьогодні в Криму ті, хто зрадив Україну, судять тих, хто не зрадив! Зрадники судять патріотів! Боротьба триває, незалежно від змісту вироку! Кримськотатарський народ відстоює тут безпеку всього цивілізованого світу. Якщо агресія Росії щодо України і Криму залишиться безкарною, це стане прецедентом, через який остаточно обрушиться весь світовий порядок".

Свій виступ Умеров закінчив рядком з національного гімну кримськотатарського народу.

"Я поклявся, я дав слово за народ свій померти...".

"До зустрічі в Гаазі!" - резюмував заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров.

12 травня 2016 року так званий прокурор окупованого Росією Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ РФ порушили проти Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм. Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, а також переведення до психіатричної лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи Умерова викликали суспільний і міжнародний резонанс. Незважаючи на поганий стан здоров'я, зокрема, перенесену тяжку операцію на серці і цукровий діабет, Умерова примусово утримували 3 тижні в психіатричній лікарні.

Зараз ви читаєте новину «"Я поклявся, я дав слово за народ свій померти" - Ільмі Умеров виголосив заключне слово в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути