Ексклюзиви
четвер, 17 травня 2018 16:43

" Я піду до кінця" - Ахтем Чийгоз розмовляв із Володимиром Балухом у СІЗО

" Я піду до кінця" - Ахтем Чийгоз розмовляв із Володимиром Балухом у СІЗО
Володимир Балух каже, що буде обстоювати свою позицію до кінця. Фото: 5 канал

Українського активіста Володимира Балуха російські окупанти в СІЗО намагалися залякати та зламати морально.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів Ахтем Чийгоз, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу, колишній політв'язень.

"Я хочу, щоб ви розуміли, що в Криму ніхто, крім нього, на своїй вулиці не написав: "Вулиця Небесної сотні". Так, прапори вішали, але написати символ так званої хунти в Україні ... Саме з крові цих невинних хлопців почалися кардинальні зміни в нашій державі. І Росія страшно боїться, що такі приклади послужать підставою для повалення їхнього бандитського ладу. Саме за "Небесну сотню" вони почали пресувати Балуха.

Я з ним познайомився ще в СІЗО, був дуже радий тому, що у мене з'явився "колега". Його теж пресували, і він, як і я, прийняв для себе рішення йти до кінця. Я у нього тоді запитав: "Володю, що ти вирішив?" Він мені відповів: "Ахтеме-ага, я піду до кінця...". Ми обнялися, як брати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чийгоз про голодування Сенцова і Балуха: "Щоб перемогти - треба вижити"

Я вже два роки відсидів і бачив, як деякі ламалися, підписували (досудову угоду. - Gazeta.ua), зраджували принципам нашої держави, вже не кажу про людей, які, завдяки цим ось підписам, отримували великі терміни ув'язнення. Людина прийняла рішення. Цим все сказано. Голодування - це форма протесту, а там використовуєш різні форми. Таким чином ти цим бандитам демонструєш, що розумієш - тебе пресують за твою думку. Але у тебе залишається характер і людська гідність, і цього вони не зламають", - сказав Ахтем-ага.

Незаконно затриманий у Криму активіст Володимир Балух написав листа українцям, в якому розповів, чому вирішив почати голодування. Також він поскаржився на фізичні і моральні знущання з боку співробітників кримського СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «" Я піду до кінця" - Ахтем Чийгоз розмовляв із Володимиром Балухом у СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 11170
Голосування Чи потрібно відновлювати постачання води з Дніпра в окупований Крим?
  • Ні. Окупанти повинні самотужки забезпечувати окуповану територію
  • Так. Там також живуть люди
  • Потрібно воду продавати задорого
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути