Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 12:14

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ вибили окупантів з Київщини: ситуація контрольована

ЗСУ вибили окупантів з Київщини: ситуація контрольована
ЗСУ відбили окупантів від Київської області. Фото: glavcom.ua

Збройні сили України відбили російські війська від Київщини.

На півночі ворог завершив виведення підрозділів з територій України до РФ та Білорусі. Триває виведення до Росії підрозділів зі складу другої загальновійськової армії Центрального воєнного округу, що діяли в напрямку міста Бровари. Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк.

"У звільнених від загарбника населених пунктах Бучанського, Вишгородського, Броварського районів силами оборони проводиться зачистка та розмінування. Також завозиться гуманітарна допомога", - повідомив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірпінь закрили на виїзд. Усі машини перевірятимуть

В Обухівському, Бориспільському, Білоцерківському, Фастівському районах ситуація контрольована. Триває робота з прийому, зберігання та направлення гуманітарних вантажів. Налагоджений дистанційний освітній процес. Підприємства агропромислового комплексу проводять весняно-польові роботи. Сили оборони – у підвищеній боєготовності.

У громадах Бучанського району, які перебували під окупацією, проводяться роботи по розмінуванню, відновленню газо-, електропостачання, зв'язку. Завозиться гуманітарна допомога.

У Броварському районі територія повністю контрольована. В окремих населених пунктах через проведення бойових дій завдано значних ушкоджень інфраструктурі та житловому фонду. Зокрема це території Великодимерської, Калитянської та Баришівської громад.

У Вишгородському районі ситуація залишається напружена, але контрольована. Продовжується робота з укріплення обороноздатності району. В Іванківській, Димерській та Поліській громадах - гуманітарна катастрофа, відсутній зв'язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Славутич має потребу в продуктах харчування, пальному та медикаментах.

2 квітня українські військові звільнили всі населені пункти Київської області, в які раніше зайшли російські окупанти.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ вибили окупантів з Київщини: ситуація контрольована». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути