Ексклюзиви
четвер, 23 березня 2017 14:16

Жила на зарплату: в судді знайшли 2 квартири, 3 будинки і 1 млн готівки

Суддя Київського апеляційного господарського суду Оксана Тищенко задекларувала, що живе на заробітну плату. Але при цьому вона має дві квартири в столиці, три заміські будинки, елітне авто та більше 1 млн грн готівки.

Про це йдеться у розслідуванні проекту Prosud.

Автор: prosud.info
  Суддя Оксана Тищенко
Суддя Оксана Тищенко

Суддівську кар'єру Тищенко розпочала 2004-го із господарського суду Київської області. Через 5 років її перевели до Київського апеляційного господарського суду. Тут працює дотепер.

29 квітня 2016 року Вища кваліфікаційна комісія оголосила перерву перевірки діяльності судді Тищенко. У членів комісії виникли питання щодо її навчання в школі суддів. У неї один з найбільших показників скасованих справ у суді вищої інстанції - 92 з 728. Це становить 13% усіх рішень Оксани Тищенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акції "Київметробуд" та стипендії дітей: що декларують керівники Вищого госпсуду

"Під час оголошеної перерви в її оцінюванні, Оксана Володимирівна встигла засвітитися в кількох резонансних справах. Зокрема, 17 березня 2017 року суддя Тищенко ухвалила рішення на користь забудовника ТОВ "Авеста-Буд", чим дозволила компанії вирубку лісу в урочищі Бичок. Це частина Національного природного парку "Голосіївський". Там мають будувати автомобільну заправку", - зазначають у публікації.

Єдиними доходами судді є її заробітна плата та матеріальна допомога, яку вона регулярно отримує. Про це йдеться в її деклараціях за 2013, 2014 та 2015 роки. Оксана Тищенко є матір'ю-одиначкою. Аліментів не отримує, забезпечує сина винятково за власний кошт.

Автор: prosud.info
  Декларація судді Оксани Тищенко
Декларація судді Оксани Тищенко

Суддя має дві квартири в Києві площею 55 та 142 кв. м.

Уперше в декларації за 2015 рік суддя, окрім чималої кількості землі – 0,44 га, зазначає і недобудову в селі Дзвінкове Васильківського району Київської області. Площа - 200 кв. м.

"Приїхавши на місце, ми побачили на землі судді Тищенко не один, а три новозведених будинки загальною площею понад 200 кв. м. Згідно з даними Google Earth, усі три будинки зведені ще 2011 року, а з 2014-го мають такий самий вигляд як і тепер. Чому ж інформація щодо недобудови з'являється лише в декларації за 2015 рік? Відповідно до правил декларування, суддя Тищенко мала вказати всі об'єкти незавершеного будівництва, якими вона володіє. Часткова декларація об'єктів незавершеного будівництва є очевидним порушенням закону "Про запобігання корупції", - йдеться у розслідуванні.

Згідно з декларацією судді за 2015 рік, вона має право керування автомобілем Lexus RX350 2011 року випуску. Право користування належить Оксані Тищенко з 2014 року, але вона не згадує про авто в попередній декларації.

Готівкою вона зекономила понад 1 млн грн. Це її 5 зарплат за рік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Патрульні отримали сувору догану після затримання судді

Заступник голови Окружного адміністративного суду Києва Володимир Келеберда розлучився напередодні придбання маєтку під Києвом.

Зараз ви читаєте новину «Жила на зарплату: в судді знайшли 2 квартири, 3 будинки і 1 млн готівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути