четвер, 06 квітня 2017 20:50

Жертви чи співучасники: у Києві продовжується пікет перевізників

Жертви чи співучасники: у Києві продовжується пікет перевізників

Приміські перевізники оголосили безстроковий пікет під Київською обласною адміністрацією. Розбили при воході намети.

Про це Gazeta.ua повідомив учасник Асоціації "Перевізни Київщини" Віталій Арєф'єв.

Сьогодні зранку близько 100 автобусів заблокували полосу громадського транспорту на пл. Лесі Українки. Вимагали відшкодувати перевезення громадян льготної категорії, боротися з нелегальними перевізниками та проводити розподіл маршрутів на конкурсній основі.

Погашення заборгованості за перевезення пільговиків лише привід. Насправді йде бородьба за ринок приміських перевезень, вважає транспортний експерт В'ячеслав Коновалов.

"Зараз перевізникам не сподобалося, що на маршрутах з'являються конкуренти. А також, що їхній бізнес центральна влада виводить із тіні. Отримувати надприбутки вже не вийде. Конкурси, якими розподіляються маршрути, проходять наступним чином. Спершу виграє найбільша компанія. Але згодом виявляється, що їй не вистачає автобусів і маршрут здають в суборенду. За це платять близько 700 гривень відкатів у день із однієї маршрутки. Зазвичай чиновники "в долі". Тому всі закривають очі на подорожчання і на сервіс перевезення. А він жахливий. Якось при мені у маршрутці на ходу відвалилися двері", - сказав Коновалов.

Пікетувальники посидять у наметах ще кілька днів і розійдуться, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киян готують до подорожчання проїзду в громадському транспорті

Учора зранку біля Київської обласної адміністрації водії автобусів розпочали пікет з вимогами звільнити заступника глолови ОДА Олександра Савченка та в. о. начальника управління інфраструктури Київської ОДА Олега Манушевича. Управління інфраструктури Київської обладміністрації відреагувала на вранішній пікет приміських приватних перевізників біля адмінбудівлі КОДА. "Управління інфраструктури облдержадміністрації виконує рішення суду про перегляд результатів конкурсу. Закон не передбачає альтернатив. Ми відкриті до співпраці, щоб здешевити вартість проїзду, впровадити програму відшкодування проїзду для пільговиків та боротися з нелегальними перевізниками. Але є група автоперевізників, які не бажають працювати в умовах прозорого ринку", - сказали у прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Жертви чи співучасники: у Києві продовжується пікет перевізників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути