Сьогодні завод "Росинка" приготував останню цього року партію квасу. Через різке похолодання виробництво напою згортають на кілька тижнів раніше ніж зазвичай.
Кияни випили за літо близько 4 мільйони тонн квасу "Росинка".
— Люди скаржилися на не ввічливих продавців, антисанітарію довкола діжок, кислий квас, — каже керівник заводського сектору продажу Борис Колбасов, 51 рік. — Хоча до цього ми стосунку не маємо — бочки належать приватним підприємцям. І продавців вони наймають.
Смак квасу у великій мірі залежить від стану діжки. У старих іржавих квас кисне за день. У нових, чистих смак зберігається до трьох діб.
Останні дві суботи біля мерії на Хрещатику на замовлення міськадміністрації стояли три діжки з квасом. Напій щоразу привозили на зустрічі киян із мером Черновецьким. Безплатно квас будуть наливати дві наступні суботи. Завод виділив ще дев"ять діжок для мерії.
Останню 50-тонну партію квасу розливатимуть у діжки і возитимуть на продаж ще тижнів зо два.
Коментарі