понеділок, 16 вересня 2024 04:59

Забруднення Сейму і Десни: якість води біля Києва і Броварів відповідає нормі - Міндовкілля

Забруднення Сейму і Десни: якість води біля Києва і Броварів відповідає нормі - Міндовкілля
Якість води біля Києва відповідає нормі. Фото: Українська правда

Якість води у річці Десна біля водозаборів Києва та Броварів відповідає нормі. Ризики для здійснення водозабору відсутні.

Забруднення, яке рухається Десною, менш концентроване, ніж було на початку у річці Сейм та у точках відбору води на Чернігівщині, повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

"Перевищень за вмістом пестицидів, поліароматичних вуглеводнів, летких органічних сполук, а також важких металів не виявлено. Загибелі риби не виявлено, показники розчиненого кисню у межах норми, фіксується потемніння води. По азоту амонійному, нітритах та хлоридах перевищень не зафіксовано", - йдеться у повідомленні.

Забруднення, яке рухається Десною, менш концентроване, ніж було на початку у річці Сейм та у точках відбору води на Чернігівщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінекології поінформували про якість води у Сеймі та Десні

У пробах питної води, відібраних у контрольних точках централізованого водопостачання Києва, станом на ранок 15 вересня перевищень не виявлено.

Згідно із даними "Київводоканалу" й оцінками науковців, очисні споруди справляться із забрудненням у разі його доходження до точок водозабору столиці. Якість води у кранах споживачів не зміниться та відповідатиме вимогам Державних санітарних норм і правил.

Єдиним ризиком є можливий запах. Для його усунення "Київводоканал" заготував 120 тонн пилоподібного активованого вугілля. У разі погіршення показників якості води буде застосована технологія посиленого очищення води, повідомляє відомство.

Забруднення річки Десна дісталося Київської області.

15 вересня пляму забруднення виявили між селами Літки та Рожни, сказав голова Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак.

Основна концентрація забруднення знаходиться у Чернігівській області між селами Остер та Максим, пояснив він.

Експерти вже фіксують перші ознаки зміни кольору води та рівня каламутності у Десні у Київській області.

Зараз ви читаєте новину «Забруднення Сейму і Десни: якість води біля Києва і Броварів відповідає нормі - Міндовкілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути