понеділок, 10 серпня 2020 16:50

"Усе, що прямо не заборонено законодавством, дозволено" - Bоlt відреагував на погрози Кличка

Сервіс Bolt відповів на заяву мера Києва Віталія Кличка, який закликав компанію прибрати несанкціоновано встановлені пункти прокату електросамокатів.

У відповіді компанії зазначається, що влада столиці не має підстав вимагати від бізнесу отримання будь-яких дозволів та погоджень на оренду електросамокатів, адже прокат таких самокатів в Україні не заборонений законодавством, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таксистам світить новий податок

"Продаж, оренда, управління електросамокатами й іншими видами персонального легкого електротранспорту наразі не є законодавчо забороненим видом діяльності в Україні. Згідно зі статтею Конституції України та Цивільного кодексу України, діє принцип свободи підприємницької діяльності, не забороненої законом. До того ж право користувача управляти електросамокатом гарантоване статтею Конституції України - усе, що прямо не заборонено законодавством, дозволено", - заявили у компанії.

Автор: techno.24tv.ua
  Компанія Bolt не бачить потреби отримувати дозвіл від влади міста на реалізацію проєкту з оренди електросамокатів
Компанія Bolt не бачить потреби отримувати дозвіл від влади міста на реалізацію проєкту з оренди електросамокатів

На сьогодні правила безпеки руху на персональний легкий електротранспорт не врегульовані законодавством України, але експерти сервісу "порушували й мають намір і надалі порушувати це питання в публічному просторі для прискорення процесу законодавчого регулювання".

"Спираючись на міжнародний досвід і експертизу, ми вже каталізували розробку кількох варіантів законодавчих документів для врегулювання цієї ситуації. Ми, команда Bolt, упровадили освітню комунікацію через свій мобільний застосунок для безпечного управління електроскутером: неможливо скористатися сервісом без проходження інструктажу безпеки", - додали в компанії.

Автор: epravda.com.ua
 

Нині прокат електросамокатів не передбачає користування стаціонарними централізованими паркінгами. За допомогою мобільного додатку клієнт знаходить самокат, який залишив у зручному для нього місці попередній орендар.

"Право користувача залишити електросамокат у визначеному місці кореспондує його право як члена громади міста Києва користуватися комунальним (загальним) міським простором. Така система не потребує спорудження додаткових малих архітектурних форм або спеціально оснащених стаціонарних центрів паркування", - уточнили в компанії.

У Києві запустили прокат електросамокатів компанії Bolt. 500 перших одиниць доступні для оренди в центрі міста. Утім, мер Києва закликав компанію Bolt демонтувати несанкціоновано встановлені пункти прокату електросамокатів у столиці. Інакше міські служби робитимуть це самовільно.

Зараз ви читаєте новину «"Усе, що прямо не заборонено законодавством, дозволено" - Bоlt відреагував на погрози Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути