вівторок, 06 квітня 2021 10:55

Водії маршруток у Києві відмовилися працювати

Водії маршруток у Києві відмовилися працювати
У Києві маршрутники відмовились працювати в умовах локдауну. Фото: УНІАН

У вівторок, 6 квітня, частина столичних перевізників відмовилася працювати й не вийшла на маршрути. З-поміж причин – низький пасажиропотік, нехтування правилами з боку пасажирів і локдаун загалом.

Про це повідомив голова Асоціації перевізників Києва та Київської області Ігор Мойсеєнко.

"Ситуація дійсно ускладнюється. Причиною відмови водіїв працювати стало ще й те, що коли їх зупиняли (поліцейські для перевірки дотримання правил карантину. - Gazeta.ua), виявили, що більшість пасажирів не мають спецперепусток, але вони у будь-який спосіб намагалися потрапити в салон автобусів, зі скандалами", - розповів Мойсеєнко для "Суспільного".

Він додав, що перевізники попереджені про те, що у разі продовження цієї ситуації, водіїв штрафуватимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецперепустки на транспорт Києва закінчилися

"Дивно, що не пасажирів, які без перепустки потрапили в салон, а саме наших водіїв штрафуватимуть. Тому багато водіїв сьогодні (6 квітня. - Gazeta.ua) не вийшли на маршрути. Навіть більше ніж у понеділок", - зазначив Мойсеєнко.

Також водії відмовляються виходити на маршрути через обмеження кількості пасажирів у салоні. За словами Мойсеєнка, через неповну заповнюваність водії не можуть навіть "відбити" вартість пального.

"Двічі зверталися до КМДА, сьогодні направляю листа до Департаменту транспортної інфраструктури. Але нас ніхто не чує. Вважають, що ми маніпулюємо", - додав Мойсеєнко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Безсовісні. Ображаєте людей" - кияни штурмували метро і лаяли поліцейських

За його словами, 5 квітня постачальники пального почали відвантажувати продукт лише за передоплатою, хоча раніше давали відтермінування до 5-10 днів.

"А зараз перед фактом поставили. Зважаючи, що більшість підприємств не має кризових коштів, надалі може виникнути така ситуація, що перевізники відмовляться працювати, тому що їм просто не буде чим заправити автобуси", - сказав Мойсеєнко.

З 5 квітня у громадський транспорт столиці - наземний і метро - та в маршрутки пускають за спецперепустками. Їх видає департамент транспортної інфраструктури КМДА працівникам критичних інфраструктур. Перепустка діє за наявності службової посвідки. Спецперепустка - не проїзний квиток. За проїзд сплачувати потрібно.

Зараз ви читаєте новину «Водії маршруток у Києві відмовилися працювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути