четвер, 25 липня 2024 13:01

ВО начальника Київського метрополітену відправили під домашній арешт

ВО начальника Київського метрополітену відправили під домашній арешт
Запобіжний захід обрали до 23 вересня. Фото: Київська міська прокуратура

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт головного інженера - виконувача обов'язків начальника КП "Київський метрополітен".

йдеться про справу щодо підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" і "Либідська", повідомляє Київська міська прокуратура.

"За клопотанням прокурорів Подільської окружної прокуратури Києва у межах провадження щодо підтоплення тунелів між станціями "Деміївська" та "Либідська" судом обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту головному інженеру КП "Київський метрополітен", підозрюваному у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків", - йдеться у повідомленні.

Суд заборонив фігуранту спілкування зі свідками та іншими підозрюваним у кримінальному провадженні та зобов'язав здати на зберігання свій паспорт для виїзду за кордон.

Запобіжний захід діє до 23 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Київському метро сказали, коли відновлять рух потягів між Деміївською і Либідською

Начальнику служби колії, тунельних споруд і будівель КП "Київський метрополітен" Подільський райсуд Києва буде обирати запобіжний захід 25 липня.

Головного інженера КП "Київський метрополітен", який наразі виконує обов'язки начальника КП, підозрюють у неналежному виконанні посадових обов'язків, що призвело до розгерметизації тунелю, наявності тріщин у стінах тунелю і підтоплення на ділянці київського метро між станціями "Деміївська" та "Либідська".

Тунель метро між "Деміївською" і "Теремками" закрили на ремонт торік у грудні. Це найновіша ділянка Київського метрополітену.

Поліція повідомляла про слідчі дії, пов'язані у зв'язку з виникненням аварійної ситуації, що призвела до порушення герметичності, протікання води та потрапляння піску у тунель метрополітену.

У квітні Київський метрополітен уклав угоду з компанією "Автострада" на капітальний ремонт метро на "Деміївська". Він обійдеться у понад 445 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «ВО начальника Київського метрополітену відправили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути