Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2018 22:26

Власники захищають свій гараж від знесення

Автор: Gazeta.ua
  "Київблагоустрій" нехтує документами про право власності
"Київблагоустрій" нехтує документами про право власності

На проспекті Космонавта Комарова у Солом'янському районі столиці "Київблагоустрій" зніс низку невеликих будівель біля новобудов. Власники гаража Юрій та Сергій Морозенки вирішили відстояти свою будівлю і захистити право власності.

15 червня "Київблагоустрій" видав припис про знесення споруд.

"За три дні, 18 червня, ми надали відповідь - що це приватна власність", - розповідає адвокат Морозенків Олег Верхотуров. - Ми зустрілись із заступником директора КП "Київблагоустрій" Євгеном Козуліним. Показали йому документи, що підтверджують право власності. Однак він їх проігнорував. Посилаючись на те, що у нього є вказівка з Департаменту благоустрою. Документів, які б підтверджували це чи спростовували, він не надав. Зрештою повідомив, що 21 червня, о 14-й годині гараж демонтують".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесами вже не здивуєш: у маршрутки відлетіли двері

До того часу всі будівлі довкола гаража були вже знесені.

"Сьогодні, коли ми побачили, що комунальники збираються демонтувати гараж моїх клієнтів, - викликали поліцію, - продовжує Верхотуров. - Правоохоронці ознайомилися з документами на нерухомість. І після цього представники "Київблагоустрою" були змушені забрати спецтехніку та своїх співробітників".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розміром з грейпфрут": на Хрещатику валиться ліпнина

Верхотуров пояснює, що КП "Київблагоустрій", з невідомих йому причин, нехтує документами про право власності. Воно непорушне і будь-які дії стосовно майна здійснюються виключно в судовому порядку.

"До речі, припис виданий КП "Київблагоустрій" також незаконний. Оскільки він повинен вчинятися саме Департаментом міського благоустрою. Про делегування таких повноважень "Київблагоустрою" мені невідомо, - наголосив юрист. - Видання такого припису викликає сумніви, як і дії вчинені після нього".

За словами Олега Верхотурова він та його клієти побоюється, щоб спроба знесення не повторилась.

У Києві після знесення департаментом благоустрою міськадміністрації кількох десятків кіосків у підземному переході на Севастопольській площі залишилися гори сміття

Зараз ви читаєте новину «Власники захищають свій гараж від знесення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 7643
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути